Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ποιοι είναι οι εραστές του Βαλντάρο και πώς πέθαναν τελικά;



Δυο ανθρώπινοι σκελετοί από τη νεολιθική εποχή, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν στη Β. Ιταλία το 2007 και ήταν σφιχτά αγκαλιασμένοι επί 6.000 χρόνια. Σήμερα, βρίσκονται στην είσοδο του αρχαιολογικού μουσείου της Μάντουα, ενώ οι προσπάθειες του συλλόγου «Εραστές στη Μάντουα», επικεντρώνονται πλέον στην εύρεση μόνιμης κατοικίας για το αρχαίο ζευγάρι.
Ονομάστηκαν εραστές του Βαλντάρο από το όνομα του χωριού κοντά στην Μάντοβα της Ιταλίας όπου ανακαλύφθηκαν.

Τι γνωρίζουμε γι’ αυτούς;

Οι εραστές του Βαλντάρο, είναι στην πραγματικότητα δύο ανθρώπινοι σκελετοί που ανάγονται στη νεολιθική εποχή. Εντοπίστηκαν στο χωριό Βαλντάρο και ήταν τοποθετημένοι έτσι ώστε να κοιτούν ο ένας τον άλλον, με τα χέρια και τα πόδια μπλεγμένα μεταξύ τους. Στις αρχές, σχεδόν όλοι θεώρησαν ότι το ζευγάρι είχε δολοφονηθεί. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα ταίριαζε με την ιστορία της συγκεκριμένης Ιταλικής περιοχής, η οποία φημιζόταν για τις ερωτικές τραγωδίες. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μάντουα είναι η εκείνη η πόλη όπου εξορίστηκε ο Ρωμαίος και έμαθε ότι η Ιουλιέτα είναι νεκρή. Επίσης, ο συνθέτης Τζιουζέπε Βέρντι είχε επιλέξει την πόλη της Μάντουα ως τον τόπο δράσης της όπεράς του, Ριγκολέτο, όπου και εκεί ο έρωτας διασταυρώνεται με τον θάνατο.

Πώς πέθαναν τελικά;

Σύμφωνα με το περιοδικό Τime, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι εραστές του Βαλντάρο δεν έφεραν πουθενά σημάδια βίαιου θανάτου. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα που πέθαναν σε ηλικία 18-20 ετών. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο θάνατος τους βρήκε κάποια παγωμένη νύχτα στη στάση που εντοπίστηκαν. Η καθηγήτρια Silvia Bagnoli, πρόεδρος του συλλόγου «Εραστές στη Μάντουα», δεν αποκλείει αυτήν την θεωρία, όμως υποστηρίζει ως πιο πιθανό σενάριο να τοποθετήθηκαν σ΄ αυτήν τη θέση μετά τον θάνατό τους.
http://mikropragmata.lifo.gr/aksechasta/poioi-einai-oi-erastes-tou-valntaro-kai-pos-pethanan-telika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου