Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Για τον «θησαυρό των Ναζί» στο Βερολίνο ο Τζορτζ Κλούνεϊ



Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία, ένα θρίλερ που αφορά την αναζήτηση έργων τέχνης που είχαν κατασχεθεί από τους ναζί, τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή.

ΑΜΠΕ




Η ανακοίνωση αυτή έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι στο Μόναχο, στο διαμέρισμα ενός 80χρονου, βρέθηκαν πριν από δύο χρόνια περισσότεροι από 1.400 πίνακες ζωγραφικής, σκίτσα και χαρακτικά μεγάλων ζωγράφων, όπως οι Πικάσο, Ματίς και Ρενουάρ, που είχαν κατασχεθεί από τους ναζί.
Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός του αμερικανικού κινηματογράφου αναμένεται ότι θα παραβρεθεί την 64η Μπερλινάλε, που φέτος θα διεξαχθεί στο διάστημα 6-16 Φεβρουαρίου, για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία, το φιλμ The Monuments Men, που αφηγείται την ιστορία μιας μονάδας του αμερικανικού στρατού που αναζητά χαμένα έργα τέχνης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

"Περισσότερα από 5 εκατομμύρια πολιτιστικά αγαθά που είχαν κλαπεί από τους ναζί επεστράφησαν στις χώρες προέλευσής τους μετά τον πόλεμο», υπενθύμισε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ. «Όπως αποδεικνύει η πρόσφατη ανακάλυψη στο Μόναχο, η κλοπή έργων τέχνης εκείνη την περίοδο είναι σήμερα στην επικαιρότητα. Η ταινία The Monuments Men γνωρίζει στο παγκόσμιο κοινό ένα θέμα ελάχιστα γνωστό», πρόσθεσε.
Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Κλούνεϊ, μια στρατιωτική μονάδα που αποτελείται από διευθυντές μουσείων, ιστορικούς τέχνης και συντηρητές έργων τέχνης αναλαμβάνει να βρει κλεμμένα έργα τέχνης, πίσω από τις γραμμές του εχθρού, και να τα επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ματ Ντέιμον, ο Μπιλ Μάρεϊ, η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Τζον Γκούντμαν, γυρίστηκε στη Γερμανία και θα αρχίσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου.






Δημοσίευση : 8 Nοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου