Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Χαράσσοντας την Αθήνα στο City Link



Εργα χαρακτικής γεννιούνται από νέους καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ στην ιστορική Στοά Σπυρομήλιου.




Η Αθήνα ζωντανεύει και τα σημάδια επιστροφής σε έναν κανονικό ρυθμό ζωής έρχονται από ανθρώπους που πιστεύουν στην αναγέννηση της πόλης. Περάστε από τη Στοά Σπυρομήλιου, στο City Link, του ιστορικού κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Νοεμβρίου, από τις 5 μ.μ. ώς τις 7 μ.μ. για να γίνετε κοινωνοί ενός πρότζεκτ στη γένεσή του.

Είναι η τέταρτη φορά που θα φιλοξενηθεί ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Art and the City» σε αυτό το κεντρικό πέρασμα της Αθήνας. Στη Στοά, που συνδέει τη Βουκουρεστίου με την Αμερικής, θα εγκατασταθούν φοιτητές και νέοι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που θα δημιουργούν χαρακτικά έργα παρουσία του κοινού. Οταν ολοκληρωθούν τα έργα, το κοινό θα μπορεί να τα βλέπει σαν μία δημόσια έκθεση έως τις 16 Νοεμβρίου. Με θεματική την ίδια την πόλη, το πρότζεκτ «Χαράσσοντας την Αθήνα» φέρνει κοντά νέους καλλιτέχνες και κοινό με γέφυρα στοιχεία της ίδιας της πόλης στην καρδιά της Αθήνας. Υπό το βλέμμα του κοινού, οι συμμετέχοντες θα υλοποιήσουν την αρχική ιδέα τους (την οποία μπορούν να έχουν ή να μην έχουν προετοιμάσει ώς ένα βαθμό). Στη συνέχεια, τα έργα των καλλιτεχνών θα εκτεθούν σε μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς Σπυρομήλιου, ενώ την τελευταία μέρα της έκθεσης, ειδική κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές της ΑΣΚΤ, εκπροσώπους της PICAR και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και την επιμελήτρια Ιριδα Κρητικού, θα επιλέξει τρία έργα, τα οποία θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο. Η βράβευση θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου.
Στην έκθεση συμμετέχουν 18 καλλιτέχνες: Χρήστος Αγγελόπουλος, Φώτης Βάρθης, Χρήστος Βελισσάρης, Κωνσταντίνα Γαζέτη, Κωνσταντίνα Γεώργα, Αλεξάνδρα Γούδα, Τζίνα Δελασσούδα, Βίκυ Κολιπέτσα, Δέσποινα Κοταλακίδου, Βασιλική Μητάκου, Χρυσάνθη Μπαϊράμη, Θεόδωρος Μπαργιώτας, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Μαίρη Πολυδώρου, Μαρίνα Προβατίδου, Πανταζής Τσέλιος, Αθανάσιος Τσιούσης και Αριστέα Χαρωνίτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και, ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Τομέα Χαρακτικής, με συντονιστή τον αναπλ. καθηγητή Αγγελο Αντωνόπουλο. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ιρις Κρητικού.






Δημοσίευση : 7 Nοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου