Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει η Σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Νίκου Συρμαλένιου. Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου λειτουργεί από το 1955 και έβγαλε σπουδαίους μαρμαρογλύπτες και καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς.



"Αποτελεί φυτώριο μέσα από το οποίο βγαίνουν τεχνίτες ειδικευμένοι που έχουν δουλέψει στα έργα αποκατάστασης της Ακρόπολης", σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξε ζήτημα, που προέκυψε από τον θάνατο του διευθυντή της σχολής. Το υπουργείο Πολιτισμού στις 18 Νοεμβρίου με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου ζήτησε από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών να εγκριθεί η πλήρωση της κενής οργανικής θέσης του διευθυντή του σχολείου.
Ο Ν. Συρμαλένιος επεσήμανε ακόμη ότι η σχολή είναι εκπαιδευτικά αδιαβάθμητη, καθώς δεν έχει ενταχθεί σε καμία βαθμίδα, ενώ ζήτησε να στελεχωθεί με καθηγητές. Ο Γ. Ανδριανός υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο Παιδείας, καθώς το θέμα είναι δικής του αρμοδιότητας.
Σημειώνεται ότι το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, που αποτελεί τη βασικότερη πηγή μαρμαροτεχνιτών, έχει 4 θέσεις καθηγητών, περιλαμβάνει τρεις τάξεις στις οποίες γίνονται δεκτοί απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Γυμνασίου μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, πέρυσι είχε 37 μαθητές και φέτος έχει 15 μαθητές.