Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αποτυπώνοντας το αρχαίο Κάλλος»

Αυγ
2013
Έκθεση του καταξιωμένου Αμερικανού φωτογράφου Josh Garrick με τίτλο «Αποτυπώνοντας το αρχαίο Κάλλος» διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Έχοντας επιλέξει ως κύριο αντικείμενο της εικαστικής του ενασχόλησης με τη φωτογραφία τα δημιουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο J. Joshua Garrick καταθέτει μία ολοκληρωμένη εννοιολογικά και αισθητικά εκθεσιακή πρόταση στο πλέον προσφιλές του και νοούμενο από τον ίδιο ως βασικό σημείο αναφοράς του, μεταξύ των Μουσείων της Ελλάδας: το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο τίτλος της έκθεσης: «Αποτυπώνοντας το Αρχαίο Κάλλος»/ “Seeking the Ancient Kallos”, σηματοδοτεί την επιθυμία του να διεισδύσει στην πρώτη ύλη της κλασικής ωραιότητας, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αρχαία γλυπτά, που εδώ και δεκαετίες φωτογραφίζει στα Μουσεία της Ελλάδας. Τα έργα του Garrick αποτελούν πρωτότυπες φωτογραφικές απεικονίσεις των εκθεμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς εστιάζουν σε συχνά αθέατες λεπτομέρειές τους, που με μαεστρία συλλαμβάνει ο ευαίσθητος φωτογραφικός του φακός, εξαίροντας έντεχνα τις αναζητήσεις των αρχαίων καλλιτεχνών.
Η έκθεση απαρτίζεται από τέσσερις θεματικές ενότητες, που φιλοξενούνται σε διαφορετικούς χώρους του Μουσείου: Α. «Επίσκεψη» / «A Visit» στο μνημειακό προθάλαμο του Μουσείου. Β. «Αναπνοή» / «Breathing» στην Αίθουσα 21. Γ. «O κήπος με τα αγάλματα» / «Garden statues» στο εσωτερικό αίθριο του Μουσείου. Δ. «Στιγμιότυπα» / «Instants» στο αναψυκτήριο του Μουσείου.
Γενικός συντονισμός: Δρ Γεώργιος Kακαβάς, Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού.
Σχεδιασμός έκθεσης: Μάριος Βουτσινάς – Αναστασία Δάλμα.
Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 18.30.
Με αφορμή την έκθεση «Αποτυπώνοντας το Αρχαίο Κάλλος-Seeking the Ancient Kallos» θα κυκλοφορήσει ομότιτλο πολυτελές λεύκωμα από τις εκδόσεις GEMA.
Ελλάδα
13 Σεπτεμβρίου 2013 - 8 Ιανουαρίου 2014
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα
Έως τέλος Οκτωβρίου: ΔΕ: 13:00-20:00 / ΤΡ-ΣΑ: 08:00-20:00 / ΚΥ και Επίσημες αργίες: 08:00-15:00
Info:
Τηλ.: 213 2144890
e-mail :
eam@culture.gr
Ιστότοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου