Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ιλιάδα η εμή

Την έκθεση σχεδίων του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Κούμουρου με τίτλο «Ιλιάδα η εμή» φιλοξενεί η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η έκθεση, η περιοδεία της οποίας ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο από το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, περιλαμβάνει 35 πρωτότυπα σχέδια με μολύβι σε χαρτί, που δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 2008 στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο και τα οποία αναφέρονται σε ισάριθμα επεισόδια της Ιλιάδας του Ομήρου.
Επεξηγηματικά σχόλια και πραγματολογικά στοιχεία με αναφορά στα πρόσωπα και τα γεγονότα της Ομηρικής Ιλιάδας που αποτυπώνονται στα έργα του ζωγράφου, οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να βρουν στο ομότιτλο λεύκωμα (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) που τη συνοδεύει.

Η παρουσίαση της έκθεσης σχεδίων «Ιλιάδα η εμή» του Γιώργου Κούμουρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας πραγματοποιείται με τη συνεργασία του γραφείου πολιτισμικών και μορφωτικών δράσεων «Ανάπλους».
Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Εγκαίνια

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21.00.
Για τον καλλιτέχνη και το έργο του θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ηπείρου, Ανδρέας Κατσούρης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ανάπλους», Βασιλεία Κατσάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου