Θετικό είναι το κλίμα για την παραπέρα λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπως αφήνει να διαφανεί το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΟΜΜΑ Γιάννη Μάνο. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τη συμβολή του Μεγάρου Μουσικής στην πολιτιστική ζωή του τόπου και στην ανάδειξη της μουσικής, του λόγου και του πνεύματος και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις πρωτοβουλίες του κ. Μάνου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στην ανάπτυξη του Οργανισμού.
Κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι "οι λύσεις θα είναι προς το συμφέρον της Πολιτείας και του ελληνικού λαού και στόχος τόσο του Οργανισμού όσο και της κυβέρνησης είναι στο μέλλον το Μέγαρο Μουσικής να είναι ανοικτό στην κοινωνία, με σύγχρονη δομή και νέο πνεύμα και κυρίως προσανατολισμένο στους νέους ανθρώπους".

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη, όπως διαρρέεται από του Μαξίμου, να βρεθεί οριστική λύση στα χρονίζοντα ζητήματα του Μεγάρου Μουσικής. Προκειμένου να συμβεί αυτό, βέβαια, απαιτείται ο διαχωρισμός της δανειοδότησης για τις νέες εγκαταστάσεις του Μεγάρου από την ετήσια επιχορήγηση που λαμβάνει από την πολιτεία. Από τα τέλη Ιουλίου πάντως, και μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεμπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μεγάρου και έχει δοθεί η επιχορήγηση του 2013, το ύψος της οποίας φτάνει περίπου τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι πληρώθηκαν και οι εργαζόμενοι, που για ένα διάστημα αμείβονταν έναντι.