Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς


ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ 

17/01/2014
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες Ημερίδα με θέμα την «Ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Ιδιαίτερα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών και της εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στην Ημερίδα που ήταν αφιερωμένη σε τρεις περιοχές της χώρας μας – την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, την Κόρινθο και την Εύβοια.
Συγκεκριμένα, ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορίνθου, Ιατρός – Ορθοπεδικός κ. Μάριος Σταματάκης με Θέμα ομιλίας «Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κορίνθου», ο Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημιου Αθηνών και τ. Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης ο οποίος και ανέλευσε την «σημασία της Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ανάπτυξη της Κορίνθου σε Τοπικό και Εθνικό Επίπεδο», ο Πρόεδρος του Ελληνικού ICOMOS και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος Δρ Αθανάσιος Νακάσης με θέμα ομιλίας «Η Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Μεσολογγίου και της Ευρύτερης Περιοχής του», η Αρχαιολόγος, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων κα Αμαλία Καραπασχαλίδου με θέμα ομιλίας «Αυλίδα Άρτεμις ή Ταυροπόλος ή Καλλιστώ – Ιερός Χώρος Αυλίδας», ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Βασίλειος Κυρκος με θέμα ομιλίας «Η θυσία της Ιφιγένειας» καθώς και ο Αρχιτέκτων, Μηχανικός κ. Ιωάννης – Πέτρος Μακρίδης με θέμα ομιλίας «Τα συν της πρόθεσης του Ελληνικού Πολιτισμού». Για την προσφορά του στην Επιστήμη της Ιατρικής τιμήθηκε ο ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης στην ομιλία του τόνισε «ο τόπος μας είναι ένας από τους ισχυρότερους Πολιτιστικούς σταθμούς της Υφηλίου καθώς η Πολιτιστική μας κληρονομιά δεν αποτελεί εσωτερικό πλούτο αλλά και έναν θησαυρό Πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι αναγκαία η ανάδειξή και διατήρησή της από όλους μας με όσα μέσα διαθέτει καθένας από εμάς».
Την Ημερίδα στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου