Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το διατηρητέο παλαιό δημαρχείο εξαγόρασε ο δήμος Χαϊδαρίου



Τα χρήματα προήλθαν από πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου
Το διατηρητέο παλαιό δημαρχείο εξαγόρασε ο δήμος Χαϊδαρίου
Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρ. Περραιβού και Ιεράς Οδού και κινδυνεύει να καταρρεύσει, ενώ έχει λεηλατηθεί από επιτήδειους οι οποίοι έχουν καταστρέψει όλα τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία
 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου αγόρασε το διατηρητέο κτίριο, το οποίο παλαιότερα στέγαζε το πρώτο κοινοτικό κατάστημα και το πρώτο δημαρχείο της πόλης, μέσω ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου.

Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρ. Περραιβού και Ιεράς Οδού και κινδυνεύει να καταρρεύσει, ενώ έχει λεηλατηθεί από επιτήδειους οι οποίοι έχουν καταστρέψει όλα τα αρχιτεκτονικά του στοιχεία (κάγκελα, πόρτες, παράθυρα κλπ)

Το κτίριο, που είχε χαρακτηριστεί ως διατηρητέο με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 650/Δ/01-08-2002) αποκτήθηκε από τη δημοτική αρχή με 124.000 ευρώ. Πλέον, ο Δήμος Χαϊδαρίου αναζητά νέα χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην ανακατασκευή του κτιρίου.

Στο πλαίσιο του ίδιου Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις Πόλεις 2013» έχει εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο η απόκτηση από άλλους εννέα δήμους διατηρητέων κτιρίων σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των δύο εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου