Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Νταβούτογλου: Υπέρ προστασίας κληρονομιάς αλλά λέξη για τη Αγ. Σοφία

 


Νταβούτογλου: Υπέρ προστασίας κληρονομιάς αλλά λέξη για τη Αγ. ΣοφίαΟ βυζαντινός πολιτισμός και η οθωμανική κουλτούρα είναι μια συνολική περιουσία που πρέπει να προστατευθεί ως πολιτιστική κληρονομιά υποστηρίζουν Ελλάδα και Τουρκία.
Αυτό επεσήμαναν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Ταυτόχρονα, ο Νταβούτογλου δεν απάντησε ευθέως στο ερώτημα, εάν η Τουρκία, πραγματικά, πιστεύει ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας να γίνει πάλι τζαμί.
«Πιστεύω ότι οι παραδόσεις και το σύνολο της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι ιδιοκτησία του τουρκικού κράτους... Φυσικά δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία αυτής της κοινής κληρονομιάς», δήλωσε ο Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δείχνει βαθύ σεβασμό στην εκκλησία της ‘Αγίας Σοφίας’.

Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε ότι το τζαμί στη Θεσσαλονίκη ‘Αλατζά Ιμαρέτ’ χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για τη διοργάνωση εκθέσεων, των οποίων το θέμα δεν ταίριαζε στο θρησκευτικό χώρο.
«Αυτές οι ενέργειες στην Ελλάδα, ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό λαό, αλλά ευτυχώς έχουν, ήδη, σταματήσει», είπε, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/politiki/story/382723/ntavoytogloy-yper-prostasias-klironomias-alla-lexi-gia-ti-ag-sofia#ixzz2qBuxglti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου