Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Κινέζικος Πήγασος στο Κολωνάκι


Ενας συνδυασμός ποίησης, ζωγραφικής και καλλιγραφίας από την φιλέλληνα καλλιέχνιδα Τζουν Γιαν Χε
Κινέζικος Πήγασος στο Κολωνάκι
Δείγμα δουλειάς της Τζουν Γιαν Χε



 
Σύμφωνα με το Κινέζικο Ημερολόγιο, το 2014 είναι η Χρονιά του Αλόγου. Ωστόσο, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά άλογα της Μυθολογίας είναι ελληνικό_ κανένα άλλο από τον Πήγασο. Αυτός ο συνδυασμός ήταν που ενέπνευσε την Κινέζα εικαστικό και ποιήτρια Τζουν Γιαν Χε για την δημιουργία ενός διαλόγου ανάμεσα στην κινεζική και την ελληνική κουλτούρα, την  τέχνη της ζωγραφικής και την καλλιγραφία με τον ποιητικό λόγο.

Η έκθεσή της με τίτλο «Ο ουρανός του Πηγάσου» (Sky of Pegasus) εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τέχνης S.G.Art Gallery - St.George Lycabettus Hotel. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της S.G.Art Gallery και της Difimin Event, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδας - Κίνας, τη στήριξη του GB Times και την χορηγία του ξενοδοχείου που την φιλοξενεί.

Μετά τις νομικές σπουδές της στην Κίνα και το Βέλγιο, η Τζουν Γιαν Χε άσκησε το επάγγλαμ της δικηγόρου αλλά οι εμπειρίες που βίωσε από ταξίδια σε όλον τον κόσμο της άνοιξαν την πόρτα στον κόσμο της ποίησης και της ζωγραφικής. Από την πρώτη κι όλας επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Τζουν Γιαν Χε λάτρεψε την χώρα μας κάτι που φάνηκε από την ατομική έκθεσή της «Υμνος στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα, χώρα του φωτός με έχει ευλογήσει με την έμπνευση της ποίησης» αναφέρει η καλλιτέχνιδα που έχει γράψει πολλά ποιήματα σχετικά με την ελληνική Ιστορία, την μυθολογία και τα «υπέροχα φυσικά τοπία αυτής της χώρας».


Η έκθεη θα διαρκέσει ως τις 8 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου