Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

«Ο θρύλος του Ηρακλή»: Το Χόλιγουντ ασχολείται με τον έλληνα ημίθεο


09/01 EURONEWS
 
Μια καινούργια, αρκετά διαφορετική εκδοχή του Ηρακλή ετοίμασε το Χόλιγουντ για τη μεγάλη οθόνη. «Ο θρύλος του Ηρακλή» που σκηνοθετεί ο Ρένι Χάρλιν παρακολουθεί τις περιπέτειες του ημίθεου, ο οποίος αφού προδίδεται από τον πατριό του, τον Βασιλιά, εξορίζεται και πουλιέται ως σκλάβος, εξαιτίας μιας απαγορευμένης αγάπης, για την πριγκίπισσα της Κρήτης.
Ο γιος του Δία θα τα βάλει με όλους, ώστε να επιστρέψει στη χώρα του και να πάρει πίσω το βασίλειό του. Τον Ηρακλή ερμηνεύει ο αμερικανός ηθοποιός Κέλαν Λουτζ, που έγινε διάσημος από τη συμμετοχή του στις ταινίες Twilight.
«Όταν εμφανίστηκε ο ρόλος του Ηρακλή, κατάλαβα ότι ήταν για μένα. Ήμουν παθιασμένος για το ρόλο. Είχα ήδη διαβάσει την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια» και τόνους βιβλίων για το θέμα, όταν ήμουν νεότερος. Στο λύκειο, έπρεπε να διαβάσεις αυτά τα βιβλία, οπότε ήξερα τα πάντα για το θέμα. Είναι μια πολύ εντυπωσιακή ιστορία. Όταν συναντηθήκαμε με τον Ρένι Χάρλιν, καθίσαμε μαζί και είδε τον ενθουσιασμό μου για το ρόλο. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα συμφωνήσουμε. Συμπαθηθήκαμε πολύ, δουλέψαμε μαζί και είμαστε χαρούμενοι που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την ταινία».
Η ταινία ακολουθεί τη γνωστή χολιγουντιανή συνταγή: εντυπωσιακές μάχες, εκπληκτικές σκηνές δράσης,αλλά και ένας έρωτας που αλλάζει τα πάντα.
«Ο θρύλος του Ηρακλή» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου