Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης», του George Makari

Εξώφυλλο βιβλίου «Επανάσταση στον νου»
Οι εκδόσεις GEMA σε συνεργασία με τη Μαρία Γκέρτσου σας προσκαλούν την Τετάρτη 7 Μαΐου στο The Hub Events για την παρουσίαση του βιβλίου «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης», του George Makari. 
  Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:Γρηγόρης Βασλαματζής, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Διδάσκων Αναλυτής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής ΨυχοθεραπείαςΚωνσταντίνος Γεμενετζής, Ψυχίατρος- ΨυχαναλυτήςΜαρία Χατζηανδρέου, Ψυχίατρος- ΨυχαναλύτριαΘα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα μέσω SKYPE.
Προλογίζει ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Κώστας Στεφανής



Λίγα λόγια για το Βιβλίο

 Ο συγγραφέας εμβαθύνει πέρα από τις προκαταλήψεις και την πολεμική και μας παρουσιάζει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και σπουδαιότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα, την ψυχανάλυση. Δείχνει πώς σχηματίστηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πώς κέρδισε υποστηρικτές, που σταδιακά έκαναν γνωστό αυτό το νέο τρόπο σκέψης σε ολόκληρη τη Δύση. Μέσα από τη διήγηση της ιστορίας, ο συγγραφέας παρουσιάζει στο κοινό σαγηνευτικούς ανθρώπους από τους οποίους άλλοι ήταν αναγνωρισμένοι και άλλοι όχι. Το «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης» προσκαλεί τους αναγνώστες στην ανάλυση του τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε η ψυχανάλυση.

Λίγα λόγια για το Συγγραφέα

Ο George Makari τελεί ως διευθυντής του Ινστιτούτου για την Ιστορία της Ψυχανάλυσης του Πανεπιστημίου Κορνέλ, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Γουέιλ, έκτακτος αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ και μέλος του Ψυχαναλυτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Λίγα Λόγια για την Εκδήλωση

Θέμα: Παρουσίαση βιβλίου «Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης»
Ημερομηνία: Τετάρτη 7 Μαΐου
Τοποθεσία: The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα
'Ωρα Έναρξης: 19:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου