Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι Κάννες τιμούν την Ελλάδα

Η χώρα μας τιμάται στο 66ο Φεστιβάλ της γαλλικής λουτρόπολης στο Regions Capitales pour le cinema
Οι Κάννες τιμούν την Ελλάδα
Η Μαρία Χατζάκου (Haos Film) θα προωθήσει τη νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (φωτό) «Duncharon»
Το γεγονός ότι καμία ελληνική ταινία δεν έχει επιλεγεί στο προσεχές φεστιβάλ των Καννών (15 - 26 Απριλίου) δεν σημαινει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι παρούσα στην μεγαλύτερη φεστιβαλική κινηματογραφική διοργάνωση του κόσμου. Αντιθέτως, η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα ετοιμάζεται για μια αξιοσημείωτη παρουσία στην Κυανή Ακτή.

Συγκεκριμένα, το Film Commission Ile de France, μαζί με το γερμανικό Συμβούλιο Μέσων Ενημέρωσης του Βερολίνου- Βραδεμβούργου καθώς και τα Film Commissions της Μαδρίτης και της Ρώμης-Λάτζιο, επέλεξαν την Ελλάδα σαν τιμώμενη χώρα στο  «Regions Capitales pour le cinema», μια  παραδοσιακή συνάντηση που γιορτάζεται στο πλαίσιο των Καννών.
 

Η εκδήλωση συντονίζεται από τον Ολιβιέ Ρεν Βεγιόν του Ile de France Film Commission και τον Σύμβουλο Πολιτιστικών Υποθέσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού, τον κ. Δημοσθένη Δαββέτα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.).

Ο Γιώργος Παπαλιός και ο Γρηγόρης Καραντινάκης (που αντιστοίχως έχουν καθήκοντα Προέδρου του Δ.Σ. και Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ.) μαζί με μια ομάδα επτά νέων παραγωγών θα ταξιδέψουν στις Κάννες για να συμμετέχουν στη συνάντηση της 21η Μαΐου, για την προώθηση των επερχόμενων  έργων τους και να συναντηθούν με ειδικά καλεσμένους ξένους παραγωγούς και χρηματοδότες.

Ο Γιώργος Τσουργιάννης (Horsefly Productions) θα προωθήσει το έργο επιστημονικής φαντασίας  «1901» του Γιάννη Βεσλεμέ (βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης), η Αμάντα Λιβανού το ντεμπούτο της Σοφίας Εξάρχου με τίτλο «Park» σε παραγωγή Guanaco Film (βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης) και οι Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης (Heretic) την σκηνοθετική προσπάθεια του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου «Πεινασμένο Στόμα» που θα γυριστεί τον Ιανουάριο του 2014 και της Ελίνας Ψύκου «Ίβο και Σοφία» που θα γυριστεί στα τέλη του επόμενου έτους.

Στις Κάνες θα βρεθούν επίσης, η Μαρία Χατζάκου (Haos Film) προκειμένου να προωθήσει  τη νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη «Duncharon» (βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης), η Μαρία Τσίγκα (Αργοναύτες Productions του Πάνου Παπαχατζή), για την στήριξη της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή «Virus» (βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης) και ο Κώστας Κεφάλας από την Faliro House, ο οποίος αναζητά εταίρους παραγωγής για το «Για πάντα», τη νέα σκηνοθετική προσπάθεια της Μαργαρίτας Μαντά (θυμίζουμε ότι η Faliro House είναι η εταιρεία παραγωγής του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου με ταινίες όπως οι  «Attenberg» της Τσαγγάρη, «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και «Only lovers left alive» του Τζιμ Τζάρμους που συμμετέχει εντός συναγωνισμού στο ίδιο φεστιβάλ).  

Όλα αυτά τα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα παρουσιαστούν στο «Regions  Capitales pour le cinema», σε αναζήτηση πρόσθετης χρηματοδότησης για να συμπληρώσουν το χρηματοδοτικό πλάνο τους (έχουν ήδη εξασφαλίσει δεσμεύσεις από εθνικούς φορείς, διεθνείς παραγωγούς, χρηματοδότες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς).
Ζουμπουλάκης Γιάννης   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου