Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πάθος: αρχαίο, διεθνές και ...δωρεάν


Το θέατρο «Τόπος Αλλού» και ο Νίκος Καμτσής προτείνουν ένα ευρωπαϊκό project βασισμένο στην τραγωδία
Πάθος: αρχαίο, διεθνές και ...δωρεάν

 Με τον τίτλο «Ancient Pathos» το θέατρο «Τόπος Αλλού» και ο Νίκος Καμτσής συμμετέχουν, οργανώνουν και προτείνουν ένα ευρωπαϊκό project βασισμένο στην τραγωδία. 
Σαν μικρό φεστιβάλ όπου θεατρικοί οργανισμοί από την Ιταλία, τη Δανία και την Ισπανία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με θέμα την τραγωδία και πως έχει διεισδύσει στην κουλτούρα και τη λογοτεχνία τους. Από την Παρασκευή, 26 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή των Βαΐων. Η είσοδος είναι δωρεάν και προαπαιτείται κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210.8656004.


Στην τριήμερη συνάντηση θα δώσουν το παρών η ομάδα Aida Fondazione από τη Βερόνα της Ιταλίας, το Taastrup theater της Δανίας και το δίκτυο θεάτρων και πολιτιστικών κέντρων BOGA από την Ισπανία. Θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια

Πρόκειται για μια ιδέα του Νίκου Καμτσή και του θεάτρου «Τόπος Αλλού - Αερόπλοιo» που εντάσσεται στο πλαίσια του προγράμματος Culture 2010.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων, στην Αθήνα (στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας , έχει ως εξής:  

Παρασκευή 26/4 18.00
Taastrup theater από τη Δανία: «Aisha» (45΄), βασισμένη σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για την ζωή μιας νέας κοπέλας μετανάστριας στις Βόρειες χώρες.

Παρασκευή 26/4 20.00
Θέατρο «Τόπος Αλλού» «Ancient Pathos - The Atreides palace, βασισμένη στην Ορέστεια με μεγάλες προβολές και σύγχρονη μουσική και κοστούμια (στην αγγλική γλώσσα)

Σάββατο 27/4 18.00
Atarfe theatre από την Ισπανία: «Ο αλύγιστος Πρίγκηπας» του Καλντερόν


Σάββατο 27/4 20.00
Aida Fondazione από την Ιταλία: «Θιέστης» του Σενέκα σε μια σύγχρονη εκδοχή

Κυριακή 28/4 19.00
«Ancient Pathos»: Κοινή παράσταση για το τραγικό και τον τρόπο που αυτό βιώνεται

Οι παραστάσεις θα παιχθούν και στο πλαίσιο του αντίστοιχου φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Βερόνα της Ιταλίας από τις 5 ως τις 8 Ιουνίου 2013.

Στην παράσταση του Τόπος Αλλού με τον τίτλο «Ruins of Passion» ή «Atreides palace» τη σκηνοθεσία υπογράφεις ο Νίκος Καμτσής. Η σκηνογραφία είναι της Μίκας Πανάγου, η μουσική του Κώστα Χαριτάτου και το βίντεο του Μιχάλη Παπαδογιαννάκη Παίζουν:Ηρώ Καρρά, Αλίκη Κατσαβού, Ελένη Αδαμίδου, Νεκτάριος Φαρμάκης

Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας και Κυκλάδων στην Κυψέλη
Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου