Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Αγαλματένιες φιλίες ζωής

 
Σαν πολύτιμος απόηχος από το παρελθόν, η ιστορία έρχεται να συναντήσει το παρόν και να δώσει ζωή και φωνή στα πανέμορφα αγάλματά της, που έχουν να πουν τόσα πολλά και μπορούν να δείξουν τον δρόμο προς τη γνώση και τη χαρά.
Αντλώντας μικρούς θησαυρούς από τον ανεκ τίμητο πλούτο της ελληνικής ιστορίας, η συγγραφέας και παιδαγωγός Σοφία Γιαλουράκη δημιούργησε το βιβλίο «Οι φίλες μου, οι Κόρες της Ακρόπολης», που εκδόθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρουσιάζεται στον Ελληνικό Κόσμο την Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το εξώφυλλο του βιβλίου.
Έχοντας δώσει αγώνα για να μπει η τέχνη στην εκπαίδευση, η Σοφία Γιαλουράκη παρουσιάζει ένα βιωματικό βιβλίο γνώσεων, χωρίς αρχαιολογικό χαρακτήρα. Η ηρωίδα του, η Αλέκα, ξενιτεμένη για δεύτερη φορά, μόνη και λυπημένη, πλάθει με τη φαντασία της τις καινούριες της συντρόφους. Έτσι, οι 24 αρχαϊκές Κόρες της Ακρόπολης αποκτούν ζωή και ψυχή και γίνονται οι φίλες της, οι «αδερφές» της, προσφέροντας της παρηγοριά και καταφύγιο. Τους εκμυστηρεύεται τις περιπέτειες και τα συναισθήματά της και εκείνες τη βοηθούν να βρει τον προορισμό της και τη χαρά της ζωής.
Η συγγραφέας
Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αίγυπτο, η Σοφία Γιαλουράκη σπούδασε αρχαιολογία, παιδαγωγικά, ψυχολογία και θεατρικό παιχνίδι. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, δημιούργησε δικό της σχολείο στην Αθήνα, γράφει βιβλία για παιδιά και κείμενά της περιλαμβάνονται σε σχολικά βιβλία. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, το 2012, και το έργο της «Τα πορτρέτα του Φαγιούμ και η μυστηριώδης μις Τζούλια» έχει κερδίσει το Κρατικό Βραβείο.
Πληροφορίες
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 – Ταύρος, τηλ.: 212 2540000 begin_of_the_skype_highlighting 212 2540000 end_of_the_skype_highlighting. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.
Κυριακή, 21 Απριλίου 2013  naftempotiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου