Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Τεντέν «οικοδεσπότης» του ελληνικού φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con Athens

Ο Τεντέν «οικοδεσπότης» του ελληνικού φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con Athens
O Ερζέ, δημιουργός του Τεντέν, στο γραφείο του στις Βρυξέλλες το 1975.

Με αφιέρωμα στον ήρωα Τεντέν της ομώνυμης σειράς κόμικς του Ερζέ και διάσημους προσκεκλημένους από τον χώρο των κόμικς, το ελληνικό φεστιβάλ «Comicdom Con Athens» πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 21 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Προσκεκλημένοι της φετινής – όγδοης - διοργάνωσης είναι ο βετεράνος βρετανός σεναριογράφος Τζον Βάγκνερ, συν‐δημιουργός, μεταξύ άλλων, του χαρακτήρα Judge Dredd (Δικαστής Ντρεντ), ο βρετανός σεναριογράφος Τζέιμι Ντιλέινο («Hellblazer»), ο ταλαντούχος ιταλός σχεδιαστής Ματέο Σκαλέρα («Secret Avengers» και «Deadpool») και ο ανερχόμενος τουρκο‐αυστριακός Μαχμούντ Ασράρ, μόνιμος σχεδιαστής στις σειρές «Supergirl» της DC και «Ultimate Comics X-Men» της Marvel.

Μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του Ερζέ θα στηθεί στον χώρο, σε συνεργασία με το Μουσείο Ερζέ. Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Τεντέν και τον δημιουργό του μέσα από πρωτότυπες σελίδες. Ακόμη θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μονόκερου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ – σε συνεργασία με την εταιρία διανομής Feelgood Entertainment.


Ακόμη, έλληνες καλλιτέχνες και οι διεθνείς προσκεκλημένοι θα σκιτσάρουν ζωντανά, με στόχο την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού. Το φιλανθρωπικό sketch event θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στο παιδικό πρόγραμμα, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια εξοικείωσης με τα κόμικς μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, τα Comicdom Awards, τα βραβεία κόμικς για τους έλληνες δημιουργούς, καθώς και τον διαγωνισμό Cosplay - ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Λονδίνο.

* Comicdom Con Athens 2013, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 19, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου, 11.00 – 21.30. Είσοδος ελεύθερη.
Πηγή:   ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου