Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

H Ομόνοια των Αθηναίων

Εκθεση φωτογραφίας για την πιο γνωστή πλατεία της πόλης μέσα από τα μάτια των πολιτών
H Ομόνοια των Αθηναίων
 
Γνωστές και άγνωστες όψεις της πλατείας Ομονοίας, των Χαυτείων καθώς επίσης και των οδών που καταλήγουν στην πιο γνωστή πλατεία της ελληνικής πρωτεύουσας περιλαμβάνονται στην έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας με θέμα την Πλατεία Ομονοίας που διοργανώνει η ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα».


Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή 12 έως το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σκοπός άλλωστε και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το παρόν και το μέλλον της ιστορικής πλατείας που έχει περάσει από διάφορες φάσεις ακμής και παρακμής στην Ιστορία της.

Μέσα από την κινητοποίηση των πολλών μελών της ομάδας, στόχος είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας αλλά και η αποστολή ενός μηνύματος για την ανάγκη αναβάθμισης της πλατείας Ομονοίας.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε επίσης νεοκλασικά ή νεώτερα κτίρια, στιγμιότυπα από την καθημερινότητα, πρόσωπα ή ανθρώπινες φιγούρες, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες,  νυχτερινές λήψεις και  αντανακλάσεις · όλα όσα συγκροτούν ένα πανόραμα της σύγχρονης ζωής στην ιστορική αυτή πλατεία.

Η έκθεση είναι ανοικτή στα 13.000 και πλέον μέλη της ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που δραστηριοποιείται από τον Οκτώβριο του 2011 στο facebook. Ολα τα έργα θα διατίθενται προς πώληση σε προσιτές τιμές. Το κυριότερο όμως είναι ότι μέσω της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Πάνος & Χρυσηίδα-βοήθεια στα παιδιά» ή «Panos & Cressida 4 Life» (http://www.panosandcressida4life.org/), τα έσοδα θα διατεθούν σε τέσσερα σχολεία στο Κερατσίνι, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα και το Μενίδι. και σε οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι ψυχή της ομάδας «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, ο οποίος έχει εμπειρία χρόνων σε θέματα που άπονται της αρχιτεκτονικής.

Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι οι εξής:
Κυριακή 13:00-17:00, Δευτέρα και Σάββατο 12:00- 15:00, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 12:00 - 20:00 και κάθε άλλη ημέρα και ώρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Αίθουσα Τέχνης  "ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5", Μασσαλίας & Καπλανών 5 - Τηλ. 210-3390946

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου