Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη


Στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας ως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη



 
Έκθεση με χειρόγραφα και αδημοσίευτα σημειωματάρια του Νίκου Καζαντζάκη εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη. Η έκθεση αποτελεί μέρος του αφιερώματος στον κρητικό συγγραφέα που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πεντέλης και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας». Οι εκδηλώσεις, με τον γενικό τίτλο «131 χρόνια φως», για τα 131 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957), φιλοξενούνται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη ως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Εκτός από την έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η μουσειολόγος Ελευθερία Καμπιτάκη, το αφιέρωμα περιλαμβάνει παράσταση με τίτλο «Δεν φοβάμαι, δεν ελπίζω, είμαι…», σε σκηνοθεσία του Μάριου Ιορδάνου, προβολή της ταινίας «Το μυστικό του Θησέα», σε σκηνοθεσία του Μάριου Ιορδάνου και ανάγνωση σε παιδιά του παιδικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη Στα παλάτια της Κνωσσού από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν.

Με αφορμή το αφιέρωμα της Εβδομάδας Νίκου Καζαντζάκη, τα ενήλικα τμήματα των μαθητών ζωγραφικής και χαρακτικής του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας έχουν δημιουργήσει έργα εμπνευσμένα από το έργο του κρητικού συγγραφέα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για τις παραστάσεις και την προβολή της ταινίας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων (τηλ. 210 6131931).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου