Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

2ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας

Το 2ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας, με θέμα «Φαγητό, Μνήμη και Ταυτότητα στην Ελλάδα και στην Ελληνική Διασπορά» διοργανώνουν η Μαριάνα Καβρουλάκη (Ανεξάρτητη ερευνήτρια της Ιστορίας της Ελληνικής Διατροφής και Γαστρονομίας) και η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης.
Το Συμπόσιο επιδιώκει να εγείρει ερωτήματα και να δώσει απαντήσεις γύρω από τις σχέσεις που έχουν οι διατροφικές και μαγειρικές επιλογές και συνήθειες, οι πρακτικές κατανάλωσης, οι γεύσεις και οι συνταγές, οι διαπολιτισμικές ανταλλαγές, η νοσταλγία κ.ά. με τη μνήμη και την ταυτότητα (ατομική, ταξική, ομαδική, τοπική, εθνική, εθνοτική κ.λπ.), από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και στη διασπορά.
Τα θέματα προσεγγίζονται τόσο από επιστήμονες και επαγγελματίες που προέρχονται από διάφορους χώρους όσο και από καλλιτέχνες.
Για το πρόγραμμα του Συμποσίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://hellenicgastronomy.wordpress.com/
Είσοδος ελεύθερη.

20-21 Ιουλίου 2013
Παλιό σχολείο Αμαρίου Ρεθύμνου
Info:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου