Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Συλλήψεις αρχαιοκαπήλων σε Κρήτη και Σέρρες

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Συλλήψεις αρχαιοκαπήλων σε Κρήτη και Σέρρες
 Σε συλλήψεις αρχαιοκαπήλων προχώρησαν οι αρχές, στη Φαιστό της Κρήτης και σε περιοχή των Σερρών. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, στο δημοτικό διαμέρισμα Πιτσιδίων του δήμου Φαιστού ένας 49χρονος είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα και νομίσματα, ενώ παράλληλα κατηγορείται και για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων.
Οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Μεσσαράς που έκαναν έρευνα στην κατοικία του, ανακάλυψαν 25 λίθινα και κεραμικά τμήματα αρχαίων αντικειμένων και έξι νομίσματα με διάφορες παραστάσεις, τα οποία εστάλησαν σε αρμόδιο αρχαιολόγο για να χρονολογηθούν και να διαπιστωθεί από πού προέρχονται.


 Στην κατοχή του ιδιοκτήτη του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης, μια γερμανική αστυνομική ταυτότητα και πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Μαζί με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων και της παραχάραξης, ο 49χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς είχε στο σπίτι του και 133 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Την ίδια σχεδόν στιγμή, σε περιοχή των Σερρών, τρία άτομα ηλικίας 51, 56 και 18 χρόνων συνελήφθησαν και ένας ακόμη 51χρονος αναζητείται, για παράνομη ανασκαφή που έκαναν αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς με την βοήθεια ανιχνευτή μετάλλου και ενός αυτοσχέδιου ραβδοσκόπου. Οι Έλληνες χρυσοθήρες έπεσαν σε τυχαίο μπλόκο της Ασφαλείας και τα σύνεργά τους βρέθηκαν κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες στο οποίο επέβαιναν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί θησαυρών, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 25/5 15:34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου