Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Νότες ενάντια στο μίσος

ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Οι άνθρωποι της μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον ρατσισμό και τον φόβο.

Φοίβος Δεληβοριάς - Μανώλης Φάμελλος
Φοίβος Δεληβοριάς - Μανώλης Φάμελλος
Ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους προκειμένου να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και ειρηνικής κοινωνικής συνύπαρξης.
Μια ομάδα γνωστών καλλιτεχνών αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Βήτα, Σπύρο Γραμμένο, Φοίβο Δεληβοριά, Στάθη Δρογώση, Γεράσιμο Ευαγγελάτο, Γιώργο Καραδήμο, Θέμη Καραμουρατίδη, Κωστή Μαραβέγια, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλη Φάμελλο και Ράδιο Σολ αποφάσισαν να δράσουν οργανωμένα κατά του ρατσισμού μέσα από την Κολλεκτίβα με το συμβολικό όνομα «Αγάπη ΡΕ+».


Στην πρώτη τους επίσημη ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μέσα στο ζοφερό αυτό κλίμα, εμείς, οι άνθρωποι της μουσικής, συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, με δική μας πρωτοβουλία και χωρίς καμία ? κομματική ή άλλη χειραγώγηση. Με τις διαφορετικές καταβολές του ο καθένας, αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τον κακό μας εαυτό και όσα μάς χωρίζουν και να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας και αλληλεγγύης απέναντι στον ρατσισμό. Αλλά και να προσφέρουμε, όσο και όπως μπορούμε ?ως ομάδα πλέον? όπου καλεί η ανθρώπινη ανάγκη».
Η πρώτη εκδήλωση που έχει προγραμματίσει η νέα αυτή ομάδα είναι μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών.
Στη συναυλία έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν και άλλοι καλλιτέχνες τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, όλοι οι καλλιτέχνες θα προβάλουν στις δισκογραφικές δουλειές και στις αφίσες των συναυλιών τους το λογότυπο της Κολλεκτίβας που αποτελείται από μια καρδιά και μια γροθιά. Και φυσικά η Κολλεκτίβα θα είναι ανοιχτή για όποιον καλλιτέχνη επιθυμεί να συνδράμει τους σκοπούς της.
«Στην εποχή της κρίσης, που όλοι νιώθουμε ευάλωτοι, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους να δηλητηριάσουν την κοινωνία μας με μίσος και φόβο ενάντια στους συνανθρώπους μας», μάς λέει ο Φοίβος Δεληβοριάς και συμπληρώνει με νόημα: «Ολοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτήν την κίνηση πιστεύουμε πως το αντίδοτο στην κρίση είναι οι ανιδιοτελείς πράξεις, όχι ο ρατσισμός».
«Το φαινόμενο του ρατσισμού και η λογοκρισία μάς τρομάζουν γι' αυτό και αποφασίσαμε να δράσουμε ομαδικά για να τα αντιμετωπίσουμε. Νιώθουμε πως είναι καιρός πλέον να στραφούμε ενάντια στον κακό μας εαυτό, πρέπει να ξαναγνωριστούμε και να ξανααγαπηθούμε», σημειώνει ο Στάθης Δρογώσης ο οποίος ξεκαθαρίζει πως, κατά την προσωπική του άποψη, το φαινόμενο του ρατσισμού εκδηλώνεται καθημερινά, με πολλές και διαφορετικές μορφές και δεν έχει πολιτική ταυτότητα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου