Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ιστοσελίδα και έντυπο με τις μυθικές διαδρομές στο βασίλειο του Μ.Αλεξάνδρου


Ιστοσελίδα και έντυπο με τις μυθικές διαδρομές στο βασίλειο του Μ.Αλεξάνδρου  
 
Παρουσιάστηκε στη Σχολή Αριστοτέλους στη Νάουσα της Ενδοπεριφερειακής-Διαδημοτικής Συνεργασίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν το κοινό έντυπο
 «Στις ρίζες του Μεγαλέξανδρου. Μυθικές διαδρομές, αληθινές εικόνες» και η ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (www.ancientmacedonia.gr).
 Πρόκειται για δύο κοινές δράσεις, οι οποίες υλοποιήθηκαν από τους Δήμους Βέροιας, Δίου-Ολύμπου, Ηρωικής πόλης Νάουσας, Πέλλας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών ΙΖ΄ ΕΠΚΑ, ΚΖ΄ ΕΠΚΑ και Α.Π.Θ.-Αρχαιολογικό Τμήμα, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των αρχαιολογικών μνημείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας (Αιγές-Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι Ανθεμίων, Αρχαίο Θέατρο Μίεζας).
 Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, ο επισκέπτης διαβάζει: "Οι Αιγές, το Δίον, η Μίεζα και η Πέλλα δεν είναι μόνον τέσσερις από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους μπορεί να περιηγηθεί ο επισκέπτης, αλλά είναι οι πόλεις που συστήνουν την καρδιά του αρχαίου βασιλείου των Μακεδόνων. Είναι η γη όπου οι απόγονοι του Δία και του Ηρακλή ίδρυσαν το κράτος που επρόκειτο να φτάσει έως τα πέρατα του κόσμου, η γη όπου ανατράφηκαν και ανδρώθηκαν ο Φίλιππος Β' και ο Αλέξανδρος ο Μέγας, η γη από όπου ρίζωσε, διαδόθηκε και ταξιδεύει ακόμα ο ελληνικός πολιτισμός στην πιο ανοιχτή, ανεκτική, ευφυή και γονιμοποιό του διάσταση", ενώ παρακάτω μπορεί να λάβει πληροφορίες για τα αρχαιολογικά μνημεία.
 Πληροφορίες για τα μνημεία της συγκεκριμένης περιοχής, μπορεί να πάρει ο αναγνώστης και από το έντυπο «Στις ρίζες του Μεγαλέξανδρου. Μυθικές διαδρομές, αληθινές εικόνες». 
27 Μαΐου 2013,  http://www.imerisia-ver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου