Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ κλασικής μουσικής της Μάλτας


 
Το καλοκαιρινό φεστιβάλ κλασικής μουσικής της Μάλτας είναι από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του νησιού. Κάθε χρόνια, γνωστά αστέρια από όλο τον κόσμο έρχονται στην πόλη της Φλοριάνα, που βρίσκεται δίπλα στην πρωτεύουσα Βαλέτα, για να συμπράξουν με την Εθνική Ορχήστρα της Μάλτας, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στίβεν Μερκούριο.


Ο μαλτέζος τενόρος Τζόζεφ Καλέχα ήταν αυτός που έστησε τη διοργάνωση και είναι ο οικοδεσπότης του φεστιβάλ. Καλεί διάσημους τραγουδιστές και τραγουδίστριες, να μοιραστούν μαζί του τη σκηνή και να ερμηνεύσουν γνωστές; επιτυχίες.
Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους, ήταν και ο ιταλός ροκ σταρ Τζούκερο. Ο Καλέχα τραγούδησε μαζί του το Μιζερέρε, από το ομώνυμο άλμπουμ του 1992.
Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον συμμετείχε και αυτή στο φετινό πρόγραμμα, τραγουδώντας στην πλατεία Γκράναρις της πόλης. Η Βρετανίδα μουσικός είχε καταφέρει να φτάσει στον τελικό του έβδομου κύκλου του X-Factor.
Έκπληξη ήταν η επί σκηνής σύμπραξη του Τζιανλούκα Τσέμς που εκπροσώπησε φέτος τη Μάλτα στο διαγωνισμό της Eurovision με τον τενόρο Γιόζεφ Καλέχα.
Ο Γιόζεφ Καλέχα τραγούδησε επίσης το γνωστό ναπολιτάνικο τραγούδι «O sole mio» που κέρδισε παγκόσμια φήμη και αναγνώριση, μετά την ερμηνεία του από τον Ενρίκο Καρούζο. Ο Καλέχα ξεκίνησε να τραγουδά στην ηλικία των 16. Έχει κερδίσει πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού και θεωρείται ένας από τους πολλά υποσχόμενους, νέους τενόρους της εποχής μας.
Ο βασικός του στόχος με το καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής της Μάλτας, είναι η κλασική μουσική να αποκτήσει πρόσβαση σε μεγαλύτερα κοινά.
Copyright © 2013 euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου