Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Δεκατρία χρόνια κλείνει το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

13ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Φέτος συμπληρώνονται δεκατρία χρόνια επιτέλεσης του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στο πανέμορφο νησί της Πάτμου. Το περιβάλλον και όλη η μαγεία της φύσης συνδυάζονται ιδανικά με τη θρησκευτική μουσική, δημιουργώντας μια αίσθηση αρμονίας.
Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στον Ιερό χώρο της Αποκαλύψεως, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.


Η διοργάνωση προσκαλεί ξεχωριστούς καλλιτέχνες για έξι ημέρες γεμάτες μουσική πνευματικού περιεχομένου, που μας αποκαλύπτει τον πλούτο της θρησκευτικής ποίησης.
Οι επισκέπτες κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους το θεσμό. Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής αποτελεί πόλο έλξης προσφέροντας μια διαφορετική μουσική εμπειρία σε ανοιχτό χώρο. Οι παρευρισκόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν ιδιαίτερα μονοπάτια κατάνυξης.

Ολες οι συναυλίες τελούνται στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης. Σύμφωνα με τον μαέστρο Αλκη Μπαλτά, που είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, «μπροστά στο Ιερό Σπήλαιο, όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, μόνο ένα πνευματικό και σοβαρό μουσικό φεστιβάλ θα μπορούσε να πραγματοποιείται, και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκκλησιαστικούς ύμνους από την ορθόδοξη και δυτική μουσική παράδοση, βυζαντινούς ύμνους (στα ελληνικά και αραβικά), καθώς και λατρευτικά τραγούδια της Μικράς Ασίας και των Δωδεκανήσων. Επίσης συγκαταλέγονται θρησκευτικά χορωδιακά τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου. Ξεχωριστή επιλογή αποτελεί μια βραδιά (3/9) αφιερωμένη στον ποιητή μας Κωστή Παλαμά και τα ποιήματά του για την Παναγία.

Την τελευταία μέρα της μουσικής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική συνομιλία- συναυλία με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου να συμπράττει με τους μαθητές του Γυμνασίου του νησιού, δημιουργώντας ένα ποικιλόμορφο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου