Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

37η σύνοδος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς (WHC) 16-27 IOYNIOY 2013

Ο Dim Sovannarom (μέση), εκπρόσωπος για την 37η σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μιλά σε συνέντευξη Τύπου στην Πνομ Πενχ, Καμπότζη, 16 Ιουνίου 2013

Η 37η σύνοδος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς (WHC) ξεκίνησε την Κυριακή το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου. Σκοπός της είναι η εξέταση της εγγραφής 31 νέων τοποθεσιών στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, δήλωσε ο εκπρόσωπος την Κυριακή.
Μιλώντας κατά την τελετή έναρξης, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, ζήτησε αλληλεγγύη και πολιτική βούληση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας που έχει πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις.
«Χρειαζόμαστε η ηγεσία σήμερα να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά, που βρίσκεται υπό επίθεση εδώ, αλλά και ανά τον κόσμο, στο Μάλι, τη Συρία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και άλλες περιοχές», είπε η ίδια σε περίπου 1.300 αντιπροσώπους από περισσότερες από 120 χώρες.


Κατά τη διάρκεια της συνόδου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι στις 27 Ιουνίου, η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς που αποτελείται από μέλη από 21 χώρες, θα εξετάσει την εγγραφή 31 νέων τοποθεσιών στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είπε ο εκπρόσωπος Roni Amelan της UNESCO σε μια συνέντευξη τύπου την Κυριακή.
Μεταξύ των 31 τοποθεσιών υπάρχουν και δύο κινέζικες: το βουνό Τιανσάν της Σιντζιάνγκ και το πολιτισμικό τοπίο των ορυζώνων στην περιοχή Χονγκχέ, σύμφωνα με τη ιστοσελίδα της UNESCO.
Ο Roni Amelan υπολογίζει ότι περίπου 15 από τις 31 υποψήφιες τοποθεσίες θα εγγραφούν στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς κατά τη διάρκεια της συνόδου.
2013-06-17 16:10:41,  http://greek.cri.cn/culture2012.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου