Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΦεστιβαλάΚι καλεί καλλιτέχνες και μαντιναδολόγους

Το ΦεστιβαλάΚι θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ηρακλείου την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο κέντρο της πόλη 
 Το ΦεστιβαλάΚι θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ηρακλείου την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο κέντρο της πόλη
Κάποιοι έρχεστε μόλις σε πρώτη επαφή μαζί του, άλλοι το έχετε ήδη κάπου ακούσει και πολλοί συμμετέχετε ήδη στην προετοιμασία του μέσω facebook. Με κρητική καταγωγή λοιπόν, το ΦεστιβαλάΚι είναι ένα σύγχρονο, ετήσιο, πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ - θεσμός με επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης και το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται από το κοινό μέσα από αλληλεπίδραση και συμμετοχή.

Ως φεστιβάλ αλλά προτίστως ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για την Κρητική κουλτούρα, έρχεται να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας - με σύγχρονο τρόπο και μέσα - τις παραδόσεις και τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις του νησιού μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, εργαστήρια, διάλογο και συμμετοχή, αποσκοπώντας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα... για το αύριο. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η συμμετοχή όλων είναι μια ζωτικής σημασίας προυπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του φεστιβάλ.

Η Κρήτη λοιπόν καλλιτεχνικα, σύγχρονα και αφαιρετικά σχεδιασμένη με λιτές, πολύχρωμες γραμμές - κάθε μια από τις οποίες αντιπροσωπεύει ένα πεδίο / τέχνη και οι οποίες τέμνονται μεταξύ του όπως το δοξάρι τέμνει τις χορδές της λύρας. Παρουσιαζονται αγκαλιασμένες, όπως σε κρητικό χορό αφήνοντας ένα κενό που υποδηλώνει τόσο την είσοδο στην ψυχή - πνεύμα της Κρήτης όσο και την ανοιχτή είσοδο σε όποιον θέλει να συμμετέχει στο φεστιβάλ ή πιο λαικά να μπει στον χορό. Το λογότυπο που εμπνεύστηκε ο Νίκος Σηφάκης, μεταξύ άλλων, προσφέρει μια ευρύτερη επικοινωνιακή ταυτότητα χρησιμοποιώντας ανάλογα τις γραμμές για να αποδώσει την κάθε τέχνη ξεχωριστα ως σύμβολο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡEITE ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ?
Μεταξύ άλλων οι εξής κατηγορίες περιμένουν την συμμετοχή σας :

Διαγωνισμός Αφίσας
Το κοινό καλείται να αποστείλει τις προτάσεις του σε σχέση με την αφίσα του Φεστιβάλ. O Διαγωνισμός έχει πάρει παράταση μέχρι 17 Ιουνίου.
Διαγωνισμός – έκθεση φωτογραφίας:
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα Ο άνθρωπος της Κρήτης από τον οποίο θα προκύψει η έκθεση φωτογραφίας του Φεστιβάλ. Ο Διαγωνισμός έχει πάρει παράταση μέχρι 5 Ιουλίου.

Πρόσκληση σε εικαστικούς:
Το ΦεστιβαλάΚι προσκαλεί εικαστικούς που εμπνέονται από την Κρήτη να συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση Ζωγραφικής του φεστιβάλ (παρόλα αυτά δεν αποκλείονται οι προτάσεις συμμετοχής με έργα άλλων εικαστικών πεδίων υπό την προυπόθεση πως η θεματολογία τους πηγάζει από την Κρήτη)

Διαγωνισμός μαντινάδας:
Κρητικό φεστιβάλ χωρίς μαντινάδες δεν γίνεται! Στείλτε τις μαντινάδες σας με θέμα την Αγάπη - με ότι αυτό συνεπάγεται - για να προβληθούν στο φεστιβάλ.
Από εκεί και πέρα... το ΦεστιβαλάΚι είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται ανάλογα τις ιδέες, τις προτάσεις και την συμμετοχής του κοινού... δεκάδες τρόποι συμμετοχής υπάρχουν για όποιον επιθυμεί να βάλει το λιθαράκι του: Γίνε φίλος με το «ΦεστιβαλάΚι» στο facebook, μοιράσου το ή φρόντισε να το μάθουν φίλοι σου που ενδεχομένως έχουν κάτι να παρουσιάσουν, λάβε μέρος στην εμπειρία στησίματος και διεξαγωγής ενός φεστιβάλ, πρότεινε ένα σλόγκαν, κάνε ένα post στον τοίχο του fb, λάβε μέρος στον διάλογο ή σε κάποιο διαγωνισμό, ψήφισε στα πλαίσια των διαγωνισμών ή πες μια ιδέα που σου ήρθε στο μυαλό!

Το ΦεστιβαλάΚι θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ηρακλείου την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον άκρως ατμοσφαιρικό χώρο της πύλης Βιτούρι (ενετικά τείχη) και στις 11-12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Για περισσότερες πληροφορίες, όρους συμμετοχής στις δράσεις και αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ συντονιστείτε με το fb: festivalaki: cretan festival of arts & culture στον σύνδεσμο www.fb.com/festivalaki.gr και προσεχώς στο www.festivalaki.gr ή επικοινωνήστε μέσω του info@festivalaki.gr
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 06:38,   http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου