Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δεν κλείνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Διαβεβαιώνει ο Τζαβάρας
Δεν κλείνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον γενικό διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γρηγόρη Καραντινάκη, μετά το θόρυβο των προηγούμενων ημερών από τη συνέντευξη του άτυπου συμβούλου του, σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτου, όπου δεν απέκλειε το κλείσιμο του Κέντρου.
 

 
«Παρά την περιορισμένη χρηματοδότηση, στον τομέα του κινηματογράφου έχουμε πολύ καλές επιδόσεις. Δεν χρειάζονται ριζικές αλλαγές τέτοιες, που να απαιτούν κατάργηση του Κέντρου Κινηματογράφου» είπε ο κ.Τζαβάρας.

 
  Πάντως, αναφέρθηκε στα σημεία που χρειάζονται βελτίωση για τα οποία συζητά με τους αρμόδιους φορείς, όπως: Τα κενά και οι ατέλειες του νόμου 3905 του κινηματογράφου, από την ψήφισή του το 2010 έως σήμερα, η αναβάθμιση της προβολής του ελληνικού κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η δημιουργία ισχυρότερων κινήτρων για τα γυρίσματα ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, η θεσμική ενίσχυση και βελτίωση των περιφερειακών Φεστιβάλ Δράμας, Ολυμπίας κ.ά και η ημιουργία αρχείου (depot legal) όλης της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
newsroom enet,  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου