Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη στο Μουσείο Μπενάκη

Και στα τέσσερα κτήρια του Μουσείου, από τις 15 Ιουλίου
Το αίθριο του Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς.

Μείωσε τις ημέρες λειτουργίας, περιόρισε τον αριθμό των υπαλλήλων και εκμηδένισε το κόστος των εκθέσεων, προκειμένου να ανταπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σήμερα, το Μουσείο Μπενάκη ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, λαμβάνοντας χορηγία από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Για έναν χρόνο δωρεάν είσοδος


Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματός του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προχωρά σε διπλή χορηγία προς το Μουσείο Μπενάκη. Η συνεργασία αφορά την παροχή, για έναν χρόνο, δωρεάν εισόδου κάθε Πέμπτη σε όλα τα κτήρια του Μουσείου, αλλά και στη λειτουργική του στήριξη, με τη μέθοδο του matching fund, δηλαδή την παροχή δωρεάς ίσης σε αξία με το ποσό των υπόλοιπων δωρεών, που θα συγκεντρώσει το Μουσείο σε διάστημα ενός έτους.

Η χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχος θα δώσει ανάσα στο Μουσείο Μπενάκη

Το κεντρικό κτήριο του Mουσείου.
«Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα σημαντικότερα Ιδρύματα στη χώρα, χωρίς να είναι ο μόνος πολιτιστικός φορέας που ενισχύουμε», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου  του Ιδρύματος Νιάρχος.
«Απώτερος στόχος του Μουσείου είναι να εξασφαλίσει την επιβίωσή του ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες»,  παρατήρησε ο διευθυντής του Μουσείου, Άγγελος Δεληβοριάς.

Η χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχος θα δώσει ανάσα στο Μουσείο Μπενάκη, προκειμένου να καταφέρει σταδιακά να επιστρέψει στους προηγούμενους ρυθμούς του: την εξαήμερη λειτουργία (τα κτήριά του είναι κλειστά για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ενώ το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης είναι κλειστό και τις Τετάρτες) και τη στελέχωση με περισσότερο προσωπικό, που κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του.
  Σημειώνεται,  ότι η δωρεάν είσοδος αφορά και τα τέσσερα κτήρια του Μουσείου Μπενάκη: το κεντρικό (Κουμπάρη 1), το κτίριο της οδού Πειραιώς, (Πειραιώς 138), το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22) και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα (Κριεζώτου 3). Θα ισχύει κάθε Πέμπτη, από την 15η Ιουλίου,  και για ένα χρόνο.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου