Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η Monumenta πάει σινεμά

Ειδήσεις: Πολιτιστική κληρονομιά

Κινηματογράφος Μαριάννα, 45 χρόνια ιστορίας και προβολών
Ο θερινός κινηματογράφος «Μαριάννα», δείγμα του ύστερου μοντερνισμού.
 
  από Archaeology newsroom - Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013
Μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, παλιά και σύγχρονα κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον σε διάφορες περιοχές της χώρας μας γίνονται γνωστά στην τοπική κοινωνία χάρη στις δράσεις που αναπτύσσει η Μonumenta στο πλαίσιο του προγράμματός της «Τοπικές κοινωνίες και Μνημεία».
Φέτος το καλοκαίρι η Monumenta ξεκίνησε μια νέα δράση με σκοπό να μας γνωρίσει τον ενδιαφέροντα κινηματογράφο «Μαριάννα», δείγμα του ύστερου μοντερνισμού, που λειτουργεί στους Αγίους Αποστόλους της κοινότητας Καλάμου. Δημιούργησε, λοιπόν, μια αφίσα, που περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του κτηρίου και αναρτήθηκε στον κινηματογράφο με αφορμή τον εορτασμό των 45 χρόνων λειτουργίας του.


Ο θερινός κινηματογράφος «Μαριάννα» λειτουργεί από το 1967. Κτίστηκε από τον ιδιοκτήτη του Νικόλαο Παπαπέτρου σε σχέδια του αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού Αλέκου Βασιλειάδη. Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής των δεκαετιών 1950 και 1960. Έχει μορφολογικά χαρακτηριστικά του ύστερου μοντερνισμού, με λεπτές διακοσμητικές προθέσεις, που συναντήθηκαν στη δεκαετία του 1960 σε κτήρια αναψυχής και θεαμάτων.

Ο κινηματογράφος βρίσκεται λίγα μέτρα από τη θάλασσα και λειτουργεί αδιάλειπτα 45 χρόνια με τη φροντίδα της σημερινής του ιδιοκτήτριας, Μαριάννας Παπαπέτρου, κόρης του δημιουργού του.
Πληροφορίες: Ειρήνη Γρατσία 6973308857, info@monumenta.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου