Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σκληρή αντιπαράθεση στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate Πατρών

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Το υπαίθριο θεατράκι της μαρίνας της Πάτρας.

Η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας (Debating Society of Greece) διοργανώνει το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate Πατρών (Patras Open 2013), 
που θα πραγματοποιηθεί 
από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου, 
στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.



Θέατρο Απόλλων Πάτρας.
Με την υποστήριξη της I.D.E.A. (International Debate Education Association), του Δήμου, του Πανεπιστημίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Πατρών, το πρωτάθλημα θα φιλοξενήσει 120 συμμετέχοντες και κριτές από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Την πρώτη ημέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει  εντατικά προπονητικά workshops και, τις δύο επόμενες, το διαγωνιστικό μέρος στην αγγλική γλώσσα. Ο Τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στο υπαίθριο θεατράκι της μαρίνας της Πάτρας.
Η ομάδα των διοργανωτών και των κριτών αποτελείται από σημαντικούς ομιλητές με διεθνείς διακρίσεις και εγγυάται ένα πολύ υψηλού επιπέδου, ενδιαφέρον, προκλητικό, αλλά και διασκεδαστικό, ταυτόχρονα, πρωτάθλημα debate, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και, φυσικά, τον Τελικό και να μάθουν περισσότερα για το  αγώνισμα του debate.

Κύριος φορέας ανάδειξης και υποστήριξης

Η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας, η οποία είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, αποτελεί τον κύριο φορέα ανάδειξης, υποστήριξης και προώθησης του αγωνίσματος του debate στη χώρα μας. Μέλη της είναι ομιλητές, μέλη ρητορικών ομίλων ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με πάνω από δεκαετή ενεργή συμμετοχή στην εκπαίδευση ομιλητών, τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών πρωταθλημάτων και την ευρύτερη προώθηση του αγωνίσματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς


Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.
Το αγώνισμα του debate αποτελεί μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς, πάνω σε ένα επίκαιρο αμφιλεγόμενο ζήτημα. Δύο πλευρές καλούνται, μετά από σύντομη προετοιμασία, να υπερασπιστούν τη θέση που τους κληρώθηκε, ανεξαρτήτως της προσωπικής τους άποψης, αναπτύσσοντας επιχειρήματα και αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της αντίπαλης πλευράς.  Κατόπιν, η κριτική επιτροπή αναδεικνύει ως νικήτρια την ομάδα με τα πειστικότερα επιχειρήματα και τους πιο ενδιαφέροντες λόγους.

Στα σημαντικότερα οφέλη, που προσφέρει η ενασχόληση με το debate, εντάσσονται η βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, η παρουσίαση σωστά τεκμηριωμένων θέσεων και η ταχύτερη και πιο δομημένη σκέψη. Μέσα από το debate, οι ομιλητές μαθαίνουν να υποστηρίζουν τις απόψεις τους με δομημένο λόγο και, στηριζόμενοι σε επιχειρήματα, να είναι ανοιχτοί στις αντίθετες απόψεις και να ευαισθητοποιούνται γύρω από τα  σοβαρά θέματα της επικαιρότητας.

Πληροφορίες
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών: Πανεπιστημιούπολη – Ρίο Πατρών, τηλ.: 2610 993999, 2610 969856. Δηλώσεις συμμετοχής: http://debating.gr/registration/.
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 10:35
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου