Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Το Μουσείο Επιγραφών από νέον του Λας Βέγκας

Καλώς ήλθατε στο μαγευτικό Λας Βέγκας! Η αμερικανική πρωτεύουσα του τζόγου αλλά και της διασκέδασης φημίζεται για τη λαμπρή νυχτερινή ζωή της, αλλά και τις τεράστιες ταμπέλες από νέον.


Πολλές από αυτές τις επιγραφές που αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης είναι παρωχημένες, μετά από πολλά χρόνια χρήσης. Προορισμός τους ήταν λοιπόν τα σκουπίδια.
Το Μουσείο Επιγραφών από νέον που εγκαινιάστηκε το 1996, φτιάχτηκε για να διασώσει αυτές τις επιγραφές, οι οποίες αποτελούν σύμβολα ταυτισμένα με την ιστορία του Λας Βέγκας.


«Οι επιγραφές λειτουργούν ως αρχιτεκτονικά σύμβολα. Ως οπτικές αναπαραστάσεις, ως εικόνες βρίσκονται στη μνήμη ανθρώπων από όλο τον κόσμο.
Γι’ αυτό διαφυλάσσουμε τις ταμπέλες του Λας Βέγκας, αλλά και την ιστορία της πόλης, την οποία αγάπησαν πάρα πολλοί άνθρωποι, που την επισκέφτηκαν στο πέρασμα των χρόνων» επισημαίνει η Ντανιέλ Κέλι, διευθύντρια του μουσείου.

Σήμερα χρησιμοποιούνται αντί για νέον, LED φωτισμοί για τη σήμανση των κτιρίων. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον πινακίδες από νέον.
«Υπάρχει κάτι διαφορετικό με το νέον και τον τρόπο που λάμπει. Η οπτική του παρουσία είναι τόσο ιδιαίτερη και ρομαντική. Κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης θέλει να προκαλέσει ένα συγκεκριμένο αίσθημα, θα οδηγηθεί στο νέον, γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο που να δημιουργεί παρόμοια αισθήματα», αναφέρει η Ντάνιελ Κέλι.

Το μουσείο επιγραφών από νέον του Λας Βέγκας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 160 πινακίδες, αλλά και αρχειακό υλικό που δείχνει την εικόνα της πόλης, από το 1975.
Πολλές από αυτές τις επιγραφές έχουν πλέον φρεσκαριστεί και μπορεί κάποιος να τις απολαύσει σε οργανωμένες ξεναγήσεις που γίνονται όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

24/07 16:21 CET,   http://gr.euronews.com/2013/07/24/museum-stores-las-vegas-flashing-lights/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου