Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013

corfufestivalofarts-2013
Το « 3ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» θα λάβει χώρα στις 9,10 και 14 Αυγούστου.

O βραβευμένος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» με τον διάσημο τσελίστα ALEXEY STADLER και την Ρωσίδα πιανίστα KARINA SPOSOBINA και ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος με την θεατρική παράσταση “ΑΣΚΗΤΙΚΗ” του Ν. Καζαντζάκη , επίσης το σύνολο  Ventus  και  τον  Διευθυντή Ορχήστρας  Μιχάλη Οικονόμου, συνεχίζουν με τη δυναμική τους παρουσία , ένα πρόγραμμα μοναδικών εκδηλώσεων  στο 3ο Φεστιβάλ τεχνών  Κέρκυρας.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν σε χώρους ξεχωριστής ομορφιάς όπως, το το θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό και την Ιόνιο Ακαδημία.
Μέρος των εσόδων του «3ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» θα διατεθούν στον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ,Η ΦΛΟΓΑ» (για την Κέρκυρα) .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

9/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -  ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ  – ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ
Διονύσης Γραμμένος ,κλαρινέτο
Αlexey Stadler , τσέλλο
Κarina Sposobina, πιάνο
Ερμηνεύουν έργα  Rachmaninov,Paganini,Brahms,Lovreglio
D. Lovreglio: Fantasia La Traviata for clarinet and piano
C. dellaGiacomma: Tosca fantasia op. 171 for clarinet and piano
S. Rachmaninov -3rd and 4th movements from cello sonate g-moll, op. 19
N.Paganini - Variations on One String of a Theme of Rossini for cello and piano.
J. Brahms Trio op.114   for clarinet, cello & piano

10/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- Θεατρική Παράσταση ‘’ΑΣΚΗΤΙΚΗ’’του Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ– Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» ΜΟΝ ΡΕΠΟ

Μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της, στο Μέγαρο Μουσικής τον Απρίλιο του 2012 και τον Μάρτιο του 2013, η Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη φιλοξενείται στο 3ο «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» για μια μοναδική  παράσταση στις 10 Αυγούστου στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό.
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
 «Να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι η αληθινή ελευθερία».
Πρόκειται για μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού λόγου του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.
Ο λόγος της Α Σ Κ Η Τ Ι Κ Η Σ μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, αν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να βρει τη λύτρωση.

14/ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ VENTUS ENSEMBLE - ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Το VENTUS  ENSEMBLE αποτελούν  νέοι, Κερκυραίοι μουσικοί, όλων των ελληνικών ορχηστρών (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή, Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων).
Ενώνονται για μία βραδιά μουσικής, στην Ιόνιο Ακαδημία με τον  Διευθυντή Ορχήστρας Μιχάλη Οικονόμου.
      1ο  ΜΕΡΟΣ
    Antonín  Dvorak  - Serenade for wind instruments Op.44
    i. moderato quasi marcia
      ii. menuetto: tempo di minuetto; trio; presto
     iii. andante con moto
    iv. finale: allegro molto
      2ο ΜΕΡΟΣ
     Malcolm Arnold  -  Quintet for Brass Op.73
     Giuseppe Verdi - La Forza del destino  overture
Το «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού»,με πρόεδρο την Άντζελα Γκερέκου έχει ως πρώτη δραστηρίοτητα του, το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» με βασικό στόχο  να συμβάλλει  στην αναζωογόνηση της καλλιτεχνικής κίνησης  του νησιού και  να προβάλλει τα Επτάνησα στο διεθνή χώρο,   ως  έναν πολιτιστικό , τουριστικό  προορισμό.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου , συμμετέχουν μια σειρά προσωπικοτήτων από το χώρο της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.
http://www.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου