Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μήνυμα για τη σωτηρία της πάλης από την Αρχαία Ολυμπία

Μήνυμα για τη σωτηρία της πάλης από την Αρχαία Ολυμπία
 
Το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουλίου, παλαιστές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά Ολυμπία 2013.
Η δεύτερη αυτή κατά σειρά διεθνής διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εντάχθηκε από την FILA στην εκστρατεία της διατήρησης του αθλήματος της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και πέραν του 2016.
Αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αγωνίστηκαν σε αυτό το τουρνουά, το οποίο διεξήχθη με το νέο κανονισμό που θέσπισε η FILA στο Έκτακτο Συνέδριο, τον Μάϊο.


Όπως πέρσι έτσι και φέτος οι προκριματικοί έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργο το Σάββατο 20 Ιουλίου ενώ οι τελικοί την Κυριακή 21 στην Ολυμπία, με απευθείας διαδικτυακή κάλυψη των αγώνων και τις δύο ημέρες. Εκτός από το αγωνιστικό μέρος του προγράμματος, οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και το χώμα της Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας.

Ο πρόεδρος της FILA Nenad Lalovic, ο οποίος παραβρέθηκε στη διοργάνωση, δήλωσε: “Έχουμε βρεθεί στο χώρο αυτό, 3.000 χρόνια πριν, στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, με αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση που δείχνει το πάθος μας για το άθλημα της πάλης. Θέλουμε οι παλαιστές μας να ανατρέξουν πίσω στα χρόνια εκείνα και να αισθανθούν όπως οι αθλητές της αρχαιότητας στο ιερό χώρο της Ολυμπίας αιώνες πριν, όταν το άθλημά μας συνετέλεσε στο ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων.”

Ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ Κωνσταντίνος Θάνος πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη τιμή η φιλοξενία μιας τέτοιας εκδήλωσης στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η νέα γενιά των ελλήνων αθλητών και αθλητριών πάλης είναι ενθουσιασμένη και πιστεύει ότι η εκδήλωση αυτή θα αντηχήσει στον κόσμο την ιστορική σημασία του αθλήματος της πάλης ως αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ήταν για τους Αρχαίους.”

Διάβασε περισσότερα στο: Μήνυμα για τη σωτηρία της πάλης από την Αρχαία Ολυμπία | gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου