Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Θησαυροί από την Πινακοθήκη Αβέρωφ στην Αθήνα

artnews.gr

E-mailΕκτύπωσηPDF
lytras sullogh averwf
Τα κορυφαία έργα της συλλογής Ε. Αβέρωφ αφήνουν τη στέγη της Πινακοθήκης του Μετσόβου και έρχονται στην Αθήνα, στο ίδρυμα Θεοχαράκη,όπου και θα παρουσιάζονται όλο το καλοκαίρι σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.

Έτσι, το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σημαντικά έργα των Προσαλέντη, Γιαλλινά, Λάντσα, Λύτρα, Γύζη, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Φλωρά-Καραβία, Ράλλη, Πανταζή, Χειμωνά, Παρθένη, Οικονόμου, Μόραλη, Τσαρούχη, Φασιανού, Μπότσογλου, Πρέκα, Σάμιου, Ξένου, Μορταράκου, Αδαμάκου, Ζαχαριουδάκη και πολλών άλλων. Η έκθεση περιλαμβάνει 80 έργα από τη συλλογή Αβέρωφ, που μαζί με τα νέα αποκτήματα της ομώνυμης πινακοθήκης, φανερώνουν  μια πτυχή της ελληνικής ζωγραφικής από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα μέσα από τα έργα κορυφαίων καλλιτεχνών.
Ο γνωστός πολιτικός και λογοτέχνης Ευάγγελος Αβέρωφ διακατεχόταν από ένα γόνιμο πάθος απέναντι στην τέχνη, γεγονός που τον οδήγησε να φτιάξει την ομώνυμη του πινακοθήκη το 1988 στον τόπο καταγωγής του, το Μέτσοβο προκειμένου να στεγάσει τη συλλογή του. Βασικός κορμός της συλλογής είναι τα 200 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών 19ου και 20ού αιώνα.
Η έκθεση «Νεοελληνική Τέχνη: Θησαυροί από την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ» θα διαρκέσει από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου