Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Δεν ξεχνώ - 39 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο


ΚΥΠΡΟΣ,  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
Σήμερα συμπληρώνονται τριαντα εννέα χρόνια από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, όταν οι ορδές του Αττίλα εισέβαλαν στην Κύπρο, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.
 Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και διακόσιες χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους.
Επί τριάντα εννέα χρόνια η Τουρκία με τη βία των όπλων συνεχίζει να κρατά υπό κατοχή το 40% της Κύπρου.


Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα τους πεσόντες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της βόρειας Κύπρου, διατρανώνοντας για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, που εψάλη στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
Μετά την επιμνημόσυνο δέηση, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Δριβελέγκα, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια , τον πρέσβη της Ελλάδος και άλλους.
Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν τη συνέχιση της κατοχής και τη διαίρεση της Κύπρου.
Τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και διακηρύσσουν τη βούληση τους να αγωνιστούν για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, με πλήρη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/328083/den-xehno---39-hronia-apo-tin-toyrkiki-eisvoli-stin-kypro#ixzz2ZjmidVRs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου