Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

10 εκατομμύρια στερλίνες, δώρο στη γκαλερί Tate Modern


Ο Ισραηλινός μεγιστάνας Εγιάλ Οφέρ στηρίζει την επέκταση της
10 εκατομμύρια στερλίνες, δώρο στη γκαλερί Tate Modern


Η Λονδρέζικη γκαλερί Tate Modern βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη συγκέντρωση των 215 εκατομμυρίων στερλινών που χρειάζεται για την επέκτασή της. Χθες ανακοινώθηκε η δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων στερλινών από τον Ισραηλινό ναυτιλιακό μεγαλοβιομήχανο Εγιάλ Οφέρ.  

Σε αναγνώριση της συμβολής του Οφέρ, η γκαλερί θα δώσει το όνομα του δισεκατομμυριούχου χορηγού στον ανατολικό τομέα του τρίτου επιπέδου της.

Με τη δωρεά αυτή, η Tate συγκεντρώνει το 85% του χρηματικού ποσού που χρειάζεται για την κατά 60% επέκταση της, ένα σχέδιο το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις χρονιές 2015 και 2016.

Η Ισραηλινή οικογένεια Οφέρ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Ο πατέρας του Εγιάλ Οφέρ, Σάμμυ Οφέρ, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου του Γκρίνουιτς, ενώ είχε επίσης χρηματοδοτήσει τα έργα αποκατάστασης του Βρετανικού Cutty Sark.

Ο διευθυντής της Tate, Σερ Νίκολας Σερότα, δήλωσε: «είμαι ενθουσιασμένος για τη μεγάλη προσφορά της οικογένειας Οφέρ στο μέλλον της Tate Modern. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τέτοια ξεχωριστή φιλανθρωπία να συνεχίζει από γενιά σε γενιά. Η γενναιοδωρία του Εγιάλ Οφέρ και της οικογένειας του θα βοηθήσουν την Tate Modern να μετατραπεί σε ένα πραγματικό μουσείο του 21ου αιώνα».

Από τη μεριά του, ο Εγιάλ Οφέρ δήλωσε: «Η Tate Modern αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια ιδρύματα τέχνης στον κόσμο. Γι' αυτό είναι τιμή μου να υποστηρίζω τέτοια αναπτυξιακά προγράμματα που επιτρέπουν την επέκταση του εκθεσιακού χώρου. Με τη δωρεά ελπίζουμε το εικονικό αυτό ίδρυμα να ενισχύσει την εμπειρία και την προσβασιμότητα της σύγχρονης τέχνης για  ένα ακόμα ευρύτερο φάσμα επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό».

Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου