Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Απαγόρευσαν σε 11χρονη να μπει σε μουσείο με το αναπηρικό της καροτσάκι επειδή ήταν βρώμικο!

Οργή και θυμό προκαλεί η είδηση ότι υπεύθυνοι μουσείου απαγόρευσαν σε ανάπηρο 11χρονο κορίτσι να επισκεφθεί τους χώρους του μουσείου, επειδή με το αναπηρικό καροτσάκι «θα βρώμιζε τη μοκέτα».
Ο λόγος για την Lexi Haas η οποία πήγε με την οικογένειά της να επισκεφθεί το ναυτικό μουσείο στη Savannah της Τζόρτζια στις 7 Ιουλίου. Εκεί συνάντησαν μια γυναίκα καθισμένη σε γραφείο η οποία και απαγόρευσε στην μικρή την είσοδο στο μουσείο επειδή το καρότσι της ήταν βρώμικο και θα λέρωνε τα χαλιά.
b2bbfe4a95605a11dab98693f7eed154.jpg


Η εναλλακτική που δόθηκε, ήταν η 11χρονη να χρησιμοποιήσει ένα δικό τους αμαξίδιο, όμως, όπως εξήγησε η οικογένεια, λόγω της πάθησης της, η μικρή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλο αμαξίδιο εκτός από το δικό της που ήταν ειδικά κατασκευασμένο.

Τότε από το μουσείο απάντησαν ότι η Lexi θα μπορούσε να μείνει έξω από το μουσείο και να παρακολουθήσει ένα ειδικό video, την ώρα που η οικογένεια της θα επισκεπτόταν το εσωτερικό του.
wheelchair-1.jpg
Η επιμελήτρια του μουσείου επιβεβαίωσε την καταγγελία της οικογένειας και απέστειλε επιστολή συγγνώμης στην Lexi και την οικογένεια της. Η οικογένεια δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά αλλά, όπως λέει, δεν θέλει να περάσει άλλο παιδί, αυτό που πέρασε το δικό της.
Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 16.07.2013 - 12.00  http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου