Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κατέστρεψαν πυραμίδα 4.000 χρόνων στο Περού

ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Επέζησε 4.000 χρόνια για να χαθεί τελικά πριν από λίγες μέρες όταν μηχανήματα κατέστρεψαν το παλαιότερο αρχαιολογικό αξιοθέατο του Περού, κοντά στην πρωτεύουσα, Λίμα.

Κατέστρεψαν πυραμίδα 4.000 χρόνων στο Περού

Σύμφωνα με τις αρχές του Περού, υπεύθυνες για την καταστροφή της ύψους έξι μέτρων πυραμίδας, είναι δύο εταιρείες ακινήτων, οι οποίες πλέον διώκονται για κακουργηματική πράξη, αφού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το μνημείο έχει υποστεί «ανεπανόρθωτη ζημιά».
Η πυραμίδα είχε βρεθεί, μαζί με άλλες 11, στο συγκρότημα του El Paraiso, θεωρούνταν ηλικίας τουλάχιστον 4.000 ετών και βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα.

Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείου Τουρισμού του Περού, η πυραμίδα ήταν θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο πολύ πριν η περιοχή κατοικηθεί από τους προ-Κολομβιανούς Ίνκας.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η καταστροφή της πυραμίδας έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν εργάτες των εταιρειών, χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα αποπειράθηκαν να καταστρέψουν τρεις άλλες πυραμίδες, πριν τους σταματήσουν αυτόπτες μάρτυρες. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί δικαστικά κατά των δύο εταιρειών.
ΕΘΝΟΣ On Line
12:27 4/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου