Το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σε ταινίες με συμπρωταγωνιστή το ποδήλατο συνεχίζεται έως τις 8/7/2013, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 9 μμ.
TETAΡTH 3-7-13
ΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ
JOUR DE FETE
Κωμωδία | 1948 | Έγχρ. | Διάρκεια: 79'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζακ Τατί με τους: Ζακ Τατί, Πολ Φρανκέρ
Ενας γραφικός ταχυδρόμος αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα αταξίας στο πανηγύρι του χωριού του. Η πρώτη ταινία του Τατί αναπαλαιωμένη και έγχρωμη, κατά την επιθυμία του δημιουργού της.
Δείτε το trailer εδώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8-7-13

ΤΟ ΤΡΙΟ ΤΗΣ ΜΠΕΛΒΙΛ
LES TRIPLETTES DE BELLEVILLE
Animation | 2003 | Έγχρ. | Διάρκεια: 80'
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Σιλβέν Σομέ
Υιοθετημένος από τη Μαντάμ Σούζα, ο Τσάμπιον είναι ένα μοναχικό παιδί με πάθος για το ποδήλατο. Στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας απάγεται από γκάνγκστερ και η Μαντάμ Σούζα τον αναζητάει στη μυθική πόλη της Μπελβίλ, όπου βρίσκει αναπάντεχη βοήθεια από τρεις εκκεντρικές γριές, πρώην σταρ του μιούζικ χολ. Τζαζ ατμόσφαιρα, χιούμορ που θυμίζει Ζακ Τατί, εκπληκτικό σκίτσο, σε ένα πανέμορφο ευρωπαϊκό καρτούν.
Δείτε το trailer εδώ
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.
 
Οι προβολές θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (9μμ-12μμ) και θα συνεχιστούν για όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, με αφιερώματα και ταινίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.
Ώρα έναρξης: 9.00 μμ (τις ημέρες των προβολών θα λειτουργεί ο κήπος του Συλλόγου από τις 8.30 μμ ως το πέρας της προβολής).
Το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ (www.sea.org.gr) και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ-seanema στο facebook.
02.07.2013 ,   http://www.avgi.gr