Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Έντονο ελληνικό άρωμα στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Συνολικά τέσσερις ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι που ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου.

Ο «Σεπτέμβρης» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου-με θέμα τα υπαρξιακά προβλήματα μιας μοναχικής γυναίκας- συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα. Στο «September» παρακολουθούμε μία νεαρή γυναίκα, που ζει μόνη και ανεξάρτητη, με μόνη συντροφιά το σκύλο της. Όταν αυτός πεθάνει, η κοπέλα θα γνωρίσει την γειτόνισσά της καθώς αναζητά έναν κήπο για να τον θάψει. Οι πολύ διαφορετικής φύσης μοναξιές τους θα είναι αποδειχθούν το κοινό τους σημείο.
 
Η ταινία «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη προβάλλεται στο τμήμα «Μια άλλη όψη», ενώ η μικρού μήκους ταινία «The Capsule» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη προβάλλεται στο τμήμα Imagina.
Η «Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελένης Ψύκου, που πέρσι είχε προβληθεί στο τμήμα «Works in progress» του Κάρλοβι Βάρι, προβάλλεται φέτος στο πρόγραμμα των 10 ευρωπαϊκών ταινιών,που προτείνουν οι κριτικοί του περιοδικού «Variety».
 
Το φεστιβάλ άρχισε με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Μood Indigo» (L' ecume des jours) του Μισέλ Γκοντρί, μια ταινία γύρω από τη δύναμη του έρωτα, που συνδυάζει τη φαντασία και τον σουρρεαλισμό με την πραγματικότητα, με πρωταγωνιστές την Οντρέ Τοτού και τον Ρομέν Ντιρίς.
 
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου