Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

«Φιλική» μουσική βραδιά στους Δελφούς

Ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στον «ομφαλό της Γης»
Νέοι ταλαντούχοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα  συμπράττουν με παγκοσμίως καταξιωμένους καλλιτέχνες, στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωμαϊκή Αγορά, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (με δελτία εισόδου).

Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» εστιάζει στη νέα μουσική γενιά, που αποτελεί την ελπίδα για τη συνέχιση και το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας, διοργανώνοντας μία ξεχωριστή μουσική βραδιά στον «ομφαλό της Γης».

Σε συνεργασία με την Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Art Campus - Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.


Στο αρχαίο δελφικό τοπίο θα αντηχήσουν οι μελωδικές νότες των λυρικών τραγουδιστών, με τη συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, των μουσικών συνόλων και της Camerata Junior, υπό τη διεύθυνση του βιολονίστα Δημήτρη Σέμση. Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η εμφάνιση του διάσημου έλληνα πιανίστα Χάρη Δημαρά, ο οποίος διαπρέπει με τα ρεσιτάλ του στο εξωτερικό και είναι καθηγητής στο Ithaca College της Νέα Υόρκης, και η έκτακτη συμμετοχή της σπουδαίας σοπράνο Marlis Petersen, η οποία είναι περιζήτητη από τις μεγαλύτερες όπερες σε όλο τον κόσμο και λάτρης της Ελλάδας και του πολιτισμού μας.

Με σημαντική συμβολή στην πολιτιστική μας ανάπτυξη


H σοπράνο Marlis Petersen.
Οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς το μεγάλο έργο και η προσφορά του περιλαμβάνει την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη σύμπραξη του ελληνικού δημοσίου, τη δημιουργία της Καμεράτα Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, την ίδρυση της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και την απονομή πλήθους υποτροφιών σε νέους έλληνες καλλιτέχνες για την τελειοποίηση των σπουδών τους στο εξωτερικό. Από το 1993, έχουν απονεμηθεί 82 υποτροφίες «Αλεξάνδρα Τριάντη» και 46 υποτροφίες «Κυβέλη - Χορν» και έχουν διοργανωθεί σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων η δημιουργία της ορχήστρας νέων Camerata Junior και το Art Campus στους Δελφούς. Πληροφορίες
Ρωμαϊκή Αγορά: Δελφοί – Φωκίδα. Κρατήσεις θέσεων: τηλ.: 22650 82313, 22650 82346.
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου