Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σε πόλεις της Ρωσίας ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα



Θα αναχωρήσει με επίσημη στρατιωτική συνοδεία
Σε πόλεις της Ρωσίας ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα
Ο Αγιος Αντρέας, Μητροπολιτικός Ναός της Πάτρας

 
Την Τετάρτη 10 του μηνός έρχεται στην Πάτρα μεγάλη αντιπροσωπεία από την Ρωσία για να παραλάβει τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα. Της αντιπροσωπείας ηγείται o πρόεδρος του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα και πρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Ικούνιν.
Την 11η το πρωί θα γίνει λειτουργία για τον επίσημο αποχαιρετισμό του Σταυρού. Κατόπιν θα εξέλθει επίσημα από τον Ναό όπου θα κάνει χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου , το Ιδρυμα του Αγίου Ανδρέα διοργανώνει τη μεταφορά από την 11η Ιουλίου  ως την 2α Αυγούστου στη ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.(Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία).
Η μεταφορά υποστηρίζεται από το Ταμείο «Αποστολή» της εκκλησίας της Ελλάδος και την εταιρεία Pommel Holdings Inc.

Η μεταφορά του Σταυρού στον οποίο σταυρώθηκε ο Απόστολος είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της 1025ης επετείου της Βαπτίσεως της Ρωσίας.

 Θα σταματήσει στις πόλεις Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Κίεβο και στο Μινσκ τονίζοντας ότι η πνευματική ζωή των κρατών αυτών χρονολογείται από τότε που δόθηκε από τον Απόστολο η ευλογία Του, να λαμβάνουν τη γραμματοσειρά του Κίεβου το έτος 988.
Προς τιμήν του ο Αυτοκράτορας Πέτρος Ι καθιέρωσε το σχετικό παράσημο που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση του κράτους. Ο ίδιος σχεδίασε προσωπικά την σημαία του Ρωσικού στόλου άσπρη με μπλε σταυρό για να συμβολίζει την ρωσική βάπτιση από τον Αγιο Ανδρέα.

Αρχικά ο σταυρός θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρουπολη, όπου ο απόστολος θεωρείται πολιούχος της. Επίσης είναι ο αδελφός του Απόστολου Πέτρου από τον οποίο η πόλη πήρε το όνομα της. Οταν ο Πέτρος Ι έχτισε το φρούριο Πετροπαυλοβσκαια τοποθέτησε στη βάση του τη χρυσή λάρνακα με τα λείψανα του Απόστολου.

Από την Πάτρα θα αναχωρήσει με επίσημη στρατιωτική συνοδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου