"Ιστορική" για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή πανηγυρική πρεμιέρα της 19ης διοργάνωσής του.
Κι αυτό γιατί συμπίπτει με τα εγκαίνια της πολυαναμενόμενης, εδώ και χρόνια, στέγης του, του Μεγάρου Χορού, που θα ανοίξει σήμερα για πρώτη φορά τις πύλες του για να υποδεχθεί την Anne Teresa de Keersmaeker και την ομάδα της Rosas, που θα αναβιώσουν το περίφημο Drumming του 1988.

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, που παρελήφθη από τη δημοτική αρχή μόλις πριν από μία εβδομάδα, χωρίς μάλιστα να έχει προλάβει να διαρρυθμιστεί ο περιβάλλων χώρος, φέτος θα φιλοξενήσει πολλές από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, μαζί με το αμφιθέατρο του Κάστρου και το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης.

Αποτελεί το μεγαλύτερο κτήριο πολιτισμού της Πελοποννήσου και διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες σκηνές ελληνικού θεάτρου, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 700 θεατές. Πέραν της κεντρικής αίθουσας διαθέτει μεγάλη αίθουσα δοκιμών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διενέργεια παράλληλων εκδηλώσεων.
  • 18.07.2013 http://www.avgi.gr