Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Οικία Cavallini: Tο σπίτι με το ηλιακό ρολόι


Σήμα κατατεθέν στο νησί των Κυθήρων, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον οικισμό του Αβλέμονα και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μνημείου.
Οικία Cavallini: Tο σπίτι με το ηλιακό ρολόι
 
 
Σε στενή συνεργασία με τον σημερινό ιδιοκτήτη, απόγονο της οικογένειας Cavallini, το αρχιτεκτονικό γραφείο R.C.TECH ανέλαβε την πλήρη επισκευή και αποκατάσταση του σημαντικού αυτού κτιρίου διατηρώντας τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά του στοιχεία και την ιστορία του.


Η επισκευή – η οποία ολοκληρώθηκε το 2012 - περιελάμβανε μια σειρά εργασιών μεταξύ των οποίων η ολική ενίσχυση της φέρουσας λιθοδομής, η αντικατάσταση των επιχρισμάτων και η συντήρηση μορφολογικών στοιχείων όπως το ηλιακό ρολόι και οι πωρόλιθοι των ανοιγμάτων.


Στόχος της μελέτης υπήρξε η ανάδειξη της πλαστικότητας και η επαναφορά της αύρας που το κτίριο διαθέτει. Στην πορεία, αποκατασταθήκαν και αναδείχθηκαν και στοιχεία που υποδεικνύουν τον ευφυή αρχικό σχεδιασμό και την γνώση των τεχνιτών της εποχής, όπως ο ιδιαίτερος τρόπος συλλογής των όμβριων υδάτων από το δώμα στην παραπλήσια στέρνα χαρακτηριστικά ενός μνημείου.
Δείτε το σχετικό video εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου