Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ψεύτικα εκθέματα σε κινεζικό μουσείο

Στα πλαστά αντικείμενα περιλαμβάνεται ένα έκθεμα που πιστοποιείται ως πορσελάνινο βάζο πέντε χρωμάτων από τη δυναστεία των Τανγκ, μόνο που η καλλιτεχνική τεχνική των πέντε χρωμάτων δεν εφευρέθηκε παρά μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα.
‘‘Κινέζικα’’... αποδείχθηκαν τα εκθέματα μουσείου στην επαρχία Hebei
Οι Κινεζικές αρχές έκλεισαν μουσείο στην επαρχία Hebei, αφού αποδείχτηκε ότι η άξιας $8,1 εκατ. συλλογή του αποτελούταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από πλαστά ευρήματα. Την επιμέλεια του μουσείου είχε επιφανές πρόσωπο του Κομουνιστικού Κόμματος.


Στα πλαστά αντικείμενα περιλαμβάνεται ένα έκθεμα που πιστοποιείται ως πορσελάνινο βάζο πέντε χρωμάτων από τη δυναστεία των Τανγκ, μόνο που η καλλιτεχνική τεχνική των πέντε χρωμάτων δεν εφευρέθηκε παρά μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα. Υπάρχει ένα ακόμα δημοφιλές έκθεμα, πιστοποιημένο ως υπογεγραμμένο από τον αυτοκράτορα σε "απλοποιημένα" κινέζικα.
Κανένα πρόβλημα εκτός από το ότι ο αυτοκράτορας έζησε περίπου 3.000 χρόνια πριν τη δημιουργία του συγκεκριμένου τρόπου γραφής.

"Το Jibaozhai (το όνομα του μουσείου), δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να είναι μουσείο, καθώς οι συλλογές του είναι ψεύτικες, και δεν έχει κάνει αίτηση στην υπηρεσία μου, για να πάρει έγκριση λειτουργίας», δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου πολιτιστικής κληρονομιάς της Hebei, σύμφωνα με την Global Times.

'' Τουλάχιστον τα μισά από τα εκθέματα του μουσείου είναι αληθινά'', δήλωσε ο επιμελητής του Jibaozhai. Κατά του κλεισίματος του μουσείου, τάχθηκαν επίσης οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται πολύ κοντά, καθώς τους έχει αποφέρει τουριστικά έσοδα.
Δημοσιεύθηκε: 11:43 - 16/07/13,   http://www.euro2day.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου