Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας στην παλάμη σας

Ηλεκτρονική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.
 
  από Archaeology newsroom - Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013
Tη δυνατότητα ηλεκτρονικής ξενάγησης στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας έχουν πλέον οι επισκέπτες του. Ασύρματοι υπολογιστές παλάμης (PDAs – Personal Digital Assistants), μέσω του λογισμικού προγράμματος «Ξεναγός», παρέχουν στους χρήστες τους πληροφορίες εξατομικευμένες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, ανάλογα με την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο ή το διαθέσιμο χρόνο τους.
Οι επισκέπτες μπορούν να ζητήσουν τα PDAs στην είσοδο του Μουσείου (διατίθενται δωρεάν) και να απολαύσουν μια ξεχωριστή πολυμεσική εμπειρία.
Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας αναφέρεται κατά κύριο λόγο στην Αμβρακία, την αρχαία πόλη που βρίσκεται θαμμένη κάτω από την Άρτα, και περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενότητες: το δημόσιο βίο, τα νεκροταφεία και τον ιδιωτικό βίο των Αμβρακιωτών, ενώ στην αρχή και το τέλος της βρίσκονται οι μικρότερες ενότητες της εισαγωγής και του «τέλους της Αμβρακίας» αντίστοιχα.
Τα ευρήματα της συλλογής του Μουσείου καλύπτουν μία μεγάλη χρονική περίοδο, από την παλαιολιθική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου