Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το καλοκαίρι έφτασε, ο κήπος του Μεγάρου άνοιξε


Ο καταπράσινος και φιλόξενος χώρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πρωταγωνιστεί και φέτος το καλοκαίρι μεταξύ των αναρίθμητων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που προσφέρει αυτό το διάστημα η πόλη.
Κάθε βράδυ μία διαφορετική συναυλιακή πρόταση χτυπάει δυνατά στην καρδιά της Αθήνας, προσφέροντας ξεγνοιασιά, ανάλαφρη διάθεση, έναστρες νύχτες με μουσική, τραγούδι και χορό. Γιατί οι συναυλίες βρίσκονται μέσα στη φύση και όχι σε μαγαζιά και τσιμέντο, με τιμές αρκετά προσιτές για τους καιρούς μας. Στον κήπο δεν ανησυχείς αν θα βρεις καλή θέση γιατί... δεν υπάρχουν θέσεις. Μπορείς να σταθείς δίπλα στους αγαπημένους σου καλλιτέχνες ή να κάτσεις πιο πίσω, πάνω στο γκαζόν, τα βουναλάκια και τα λοφάκια, ενώ μπορείς να φέρεις προαιρετικά και τη δική σου ψάθα ή σκαμνάκι. Το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά είναι η καλοκαιρινή σου όρεξη και διάθεση, σαν να βρίσκεσαι σε διακοπές.


Το φετινό πρόγραμμα του κήπου έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του Ιουνίου, με καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, που εγκαινίασε τη φετινή διοργάνωση, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης με μία συναυλία-αφιέρωμα στο πάρτι της Βουλιαγμένης, ενώ την Ημέρα της Μουσικής ανέλαβαν οι «Helvetic Fiddlers», η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το συγκρότημα χάλκινων πνευστών Melos Brass, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αλλά και η Ίντρα Κέιν με το συγκρότημά της. Τη σκυτάλη πήρε ο Maravellas Illegal με το μοναδικό του «Πικ-Νικ», εμπνευσμένος κι αυτός από την ατμόσφαιρα του κήπου.

Άλλες 12 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στους μήνες Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Πρώτος σε σειρά είναι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (6/7, στις 21.00), ο οποίος θα δώσει μία συναυλία εφ’ όλης της ύλης με παλιά και νέα τραγούδια. Θα ακολουθήσει το μοναδικό Ionian Jazz Quintet (11/7, στις 21.00), που θα παρουσιάσει παλιά και νέα δικά του κομμάτια από τον κόσμο της τζαζ, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δήμου Δημητριάδη. Την επόμενη μέρα δίνει ρεσιτάλ η Τζίνα Φωτεινοπούλου (12/7, στις 21.00) με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια από μιούζικαλ και κινηματογραφικές ελληνικές και ξένες ταινίες, όπως «Ο Μάγος του Οζ», «Ωραία μου Κυρία», «Καμπαρέ», «Γάτες», «Ουέστ Σάιντ Στόρι» κ.ά. Σειρά για να ανέβουν στη σκηνή παίρνουν οι δύο σπουδαίοι πιανίστες, η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης (13/7, στις 21.00), που θα παρουσιάσουν ήχους από Πιατσόλα, Μπάρμπερ, Ραβέλ και Μπρούμπεκ. Έπειτα η ηλεκτρική μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα (18/7, στις 21.00) θα βρει τη θέση της στον κήπο καθώς θα μας παρουσιάσει το 8ο προσωπικό του άλμπουμ «Αντήχηση». Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η Μαριέττα Φαφούτη (19/7, στις 21.00) με την 8μελή μπάντα της που θα ξεσηκώσει το κοινό με ένα πάρτι-συναυλία, με ήχους από disco μέχρι και μιούζικαλ. Μουσικές από Γκέρσουιν, Τζόπλιν, Βάιλ, Μπερνστάιν κ.ά. θα ξαναζωντανέψουν οι Μαρίτα Παπαρίζου (φωνή), Βίκυ Στυλιανού (πιάνο) και Γιώργος Κατσαρός (σαξόφωνο) (20/7, στις 21.00). Με το πρώτο της άλμπουμ «Wrong Direction» ανεβαίνει στη σκηνή η Ειρήνη Σκυλακάκη (25/7, στις 21.00) αλλά και διασκευές από Depeche Mode, The Clash, Joan Baez κ.ά. Η γεμάτη εκπλήξεις συναυλία της Ζωής Τηγανούρια (26/7, στις 21.00) μαζί με το κουιντέτο της αλλά και το Σύνολο του Τζαζ Ωδείου Αθηνών (27/7, στις 21.00) συμπληρώνουν το παζλ των συναυλιών του Ιουλίου.

Τον Σεπτέμβριο ο κήπος θα φιλοξενήσει τους Ιμάμ Μπαϊλντί (6/9, στις 21.00), το μουσικό σύνολο Κίθαρις (7/9, στις 21.00) και τον Νίκο Ξυδάκη (14/9, στις 21.00).

Info Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), τηλ.: 210-7282000. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα την εκδήλωση . Προπώληση από 7 έως 10 ευρώ, ταμείο  από 9 έως 12 ευρώ.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 Ιουλίου 2013
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ ART,
τεύχος 320 στις 4 Ιουλίου 2013
Βίκυ Λεβαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου